Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Στους δρόμους τα βυτιοφόρα του στρατού για τον ανεφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα

Στη μάχη εφοδιασμού της αγοράς με καύσιμα έχουν μπει από τα ξημερώματα του Σαββάτου τα βυτιοφόρα του στρατού, τα οποία συνοδευόμενα από περιπολικά της αστυνομίας και τζιπ, άρχισαν να εφοδιάζουν, σε πρώτη φάση, κρίσιμους τομείς, όπως αεροδρόμια, πλοία και νοσοκομεία στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε η Διυπουργική Επιτροπή, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες από την απόφαση των μεταφορέων να συνεχίσουν την απεργία τους.

Παράλληλα, τα ιδιωτικά βυτιοφόρα και τα οχήματα των εταιριών πετρελαιοειδών εργάζονται πυρετωδώς επί 24ωρου βάσεως για καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανάγκες της αγοράς σε καύσιμα. 

Έξω από τα διυλιστήρια, υπάρχει διακριτική παρουσία της αστυνομίας, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα παρεμπόδισης εισόδου και εξόδου των βυτιοφόρων, σαν αυτά που εξελίχθηκαν την Παρασκευή στα διυλιστήρια Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, όπου ομάδα απεργών μεταφορέων παρεμπόδισαν βυτιοφόρα να προμηθευτούν με καύσιμα, προπηλάκισαν οδηγούς και συγκρούστηκαν με την αστυνομία. 

Στην περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής ικανοποιητικός αριθμός πρατηρίων διαθέτει καύσιμα, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι την Κυριακή  η κατάσταση θα αρχίσει να ομαλοποιείται.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται από την πλευρά της αστυνομίας, η επίδοση των πράξεων επίταξης των οχημάτων και τα φύλλα πορείας προς τους ιδιοκτήτες, στο πλαίσιο εφαρμογής της κυβερνητικής απόφασης για πολιτική επιστράτευση. 

Εκτιμάται ότι η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ή το αργότερο μέχρι το πρωί της Δευτέρας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, πολλοί από τους ιδιοκτήτες αρνούνται να παραλάβουν τα φύλλα πορείας, τα οποία στη συνέχεια θυροκολλούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...