Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

VIDEO: H δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδου έφυγε αφού έδωσε 25 χρόνια μάχη με το AIDS

 Πέθανε την Κυριακή του Πάσχα η δημοσιογράφος της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής" Μαίρη Παπαγιαννίδου.
 
Η Μαρία και Γαλλοκαναδός Ζιλ Σεν Πιερ παντρεύτηκαν το Ιούλιο του 2006. Ο Ζιλ ήξερε για την ασθένεια της Μαίρης. Έφυγε από τον Καναδά και ήλθε να μείνει κοντά της στην Ελλάδα. Ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης έγραψε για την ιστορία τους στο "Εψιλον" της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας στις 17/12/2006.

"Η Μαίρη μπήκε πρώτη στη ζωή του Ζιλ, αλλά ο Καναδός ήταν αυτός που έκανε το πρώτο βήμα. Στις αναζητήσεις της στο δίκτυο, η Μαίρη, βρέθηκε σε μία σελίδα υπό τη διεύθυνση peaceandlove.ca. Από εκεί ο Ζιλ κατήγγειλε τα ψεύδη για το AIDS και την 11η Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος ακολούθησε τα ηλεκτρονικά ίχνη και βρέθηκε στη σελίδα της επισκέπτριάς του. Της έστειλε το πρώτο email. Και ξεκίνησαν. Λίγους μήνες αργότερα ήρθε στην Ελλάδα για να τη γνωρίσει. Επέστρεψαν μαζί στον Καναδά για να μαζέψει τα πράγματα του. Παντρεύτηκαν τον Απρίλιο. Εχουν μία φυσιολογική σχέση ανδρόγυνου. Ο Ζιλ ήταν και παραμένει υγιής. Δεν θέλει να μιλήσει επισήμως, δέχεται μόνο να φωτογραφηθεί για χάρη της Μαίρης.
Είναι μία ιστορία που αν δεν την δεις από κοντά, δεν μπορείς να την πιστέψεις. Πως παρατάς μία οργανωμένη ζωή για να ακολουθήσεις έναν έρωτα, με φτερά μαραμένα από την ασθένεια, στην άλλη άκρη του κόσμου; Φοβάμαι να κάνω την ίδια ερώτηση στον εαυτό μου και ο Ζιλ δεν έχει διάθεση να το συζητήσει. Η Μαίρη δεν είχε τίποτα να χάσει, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει ο Ζιλ να κερδίσει. Τη ρωτάω τι είδους άνθρωπος είναι ο σύζυγος της. «Μα δεν είναι άνθρωπος. Είναι άγγελος. Με ποιον να τα μοιραστώ όλα αυτά; Ποιος να με καταλάβει; Οσοι ήταν συνοδοιπόροι στην αρρώστια έχουν πια πεθάνει…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 


  Δες το βίντεο από εμφάνιση της Μαίρης στην εκπομπή της Έυης Κυριακοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...