Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Απαγωγέας: Δώσε τα λεφτά να τελειώνουμε- Μητέρα 26χρονου: Είμαι σίγουρη πως τον έχετε σκοτώσει

Πολλά επεισόδια φαίνεται πως θα έχει ακόμα το θρίλερ με την απαγωγή και εξαφάνιση του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, αφού τα νέα στοιχεία που έρχονται το φως περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την υπόθεση. Μία συνομιλία της μητέρας του θύματος με τους απαγωγείς που φέρνει στο φως tovima.gr δείχνει τις δραματικές στιγμές που έζησε η άτυχη γυναίκα.

«- Αν δώσεις τα λεφτά, θα το έχεις το παιδί σου αύριο στην αγκαλιά σου. Σου μιλάω έντιμα. Εντάξει; αύριο το πρωί θα είναι σπίτι. Στις δέκα η ώρα το πολύ...
- Ακούστε, κύριε, είμαι μάνα, θερμή παράκληση, σας παρακαλώ πολύ! εγώ νομίζω ότι το έχετε σκοτώσει το παιδί μου...
- Οχι, όχι. Σε διαβεβαιώ ότι δεν είναι σκοτωμένο το παιδί...
- Τα λεφτά μου θα τα κάψω, δεν τα θέλω, τα καίω. Πού ξέρω εγώ αν δεν είστε δολοφόνοι και μου έχετε σκοτώσει το παιδί μου;
- Οχι! Στο ορκιζόμαστε αυτό...»
Αυτό είναι το απόσπασμα από την τελευταία συνομιλία που είχε στις 17 Αυγούστου 2012 ένας από τους απαγωγείς του 26χρονου με την μητέρα του, η οποία εκλιπαρεί να μιλήσει με το γιο της για να βεβαιωθεί ότι είναι ζωντανός.

Ο εγκέφαλος της απαγωγής δήλωνε αρχηγός κλιμακίου της CIA στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα στοιχεία της δικογραφίας, τα οποία παρουσιάζει tovima.gr φέρνουν στο φως νέα στοιχεία τα οποία μπορεί να δώσουν διαφορετική τροπή στην υπόθεση. Καταρχήν ο 71χρονος που φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος της απαγωγής του 26χρονου Μάριο Παπαγεωργίου, είναι πατέρας δύο αστυνομικών, εργαζόταν ως υπάλληλος στην αμερικανική βάση του Ελληνικού, ενώ εμφανιζόταν σαν αρχηγός του κλιμακίου της CIA στην Ελλάδα.
Εκείνο ωστόσο που έχει εντυπωσιάσει τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και προκύπτει από την δικογραφία ήταν το γεγονός ότι ο 71χρονος, είχε καταφέρει να πείσει τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του ότι ήταν σημαντικό στέλεχος των αμερικανικών υπηρεσιών στην Αθήνα και είχε επαφές με μέλη των κυβερνήσεων Μπους και Ομπάμα. Ενδεικτικό είναι το περιστατικό -υπάρχει και στη δικογραφία- όπου αστυνομικοί σταμάτησαν προ μερικών εβδομάδων το 71χρονο για έλεγχο και εκείνος τους έδειξε ταυτότητα αμερικανικής υπηρεσίας λέγοντας ότι είναι στέλεχος της CIA. Μάλιστα οι αστυνομικοί όχι απλώς δεν συνέχισαν τον έλεγχο, αλλά του ζήτησαν και συγνώμη που τον ενόχλησαν.
Μάλιστα ο δράστης με αυτή την ιστορία είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της μητέρας του 26χρονου -ήταν και οικογενειακοί φίλοι- και λειτουργούσε ως σύμβουλος της για το θέμα της απαγωγής, ενώ παράλληλα μάθαινε και τις κινήσεις της αστυνομίας στην υπόθεση.

Ακίνητα στην Ισπανία, συστήματα παρακολούθησης και επαφές με πολιτικό πρόσωπο

Και τα στοιχεία που δίνουν διαφορετική τροπή στην υπόθεση δεν σταματούν εκεί, αφού στη δικογραφία γίνεται αναφορά για τηλεφωνικά συστήματα παρακολουθήσεων, αγορές ακινήτων στην Ισπανία, για πολιτικά πρόσωπα - φίλους του 26χρονου, ακόμα και «επενδύσεις» των υπόπτων με δημιουργία πρακτορείων ΟΠΑΠ. Οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι πως στην υπόθεση εμπλόκονται τουλάχιστον άλλα δύο άτομα.
Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου έπεσε θύμα απαγωγής στις 9 Αυγούστου 2012 και την επόμενη ημέρα άγνωστο άτομο τηλεφώνησε στην μητέρα του 26χρονου, αναφέροντας πως έχουν απαγάγει το γιο της και απαίτησε ως «λύτρα» το χρηματικό ποσό των 600.000 ευρώ. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες συνεχίστηκαν συνεχίστηκαν μέχρι τις 17 Αυγούστου, ωστόσο μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν. Η άτυχη μητέρα που εκλιπαρούσε για τη ζωή του παιδιού της κατάφερε να συγκεντρώσει 300.000 ευρώ, ωστόσο οι δράστες δεν σκόπευαν να ελευθερώσουν τον νεαρό. Αντιθέτως σκόπευαν να απαγάγουν τη μητέρα ή να τη ληστέψουν.
Ωστόσο η απολογία του 71χρονου έρχεται να θολώσει τα νερά αφού ο δράστης υποστηρίζει πως ο νεαρός είχε στην κατοχή του ένα σύστημα παρακολούθησης, είχε οικονομικά πρόβλημα και ήθελε να αρπάξει τα λεφτά της μητέρας του για να αγοράσει ένα σπίτι στην Ισπανία.
«Ο 26χρονος ήλθε από το Διακοφτό στην Αθήνα για να μου δείξει ένα σύστημα τηλεφωνικής παρακολούθησης 100 ατόμων! Στην συνέχεια επιβιβάστηκε σε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας BMW στο οποίο επέβαιναν τρεις σωματώδεις τύποι, που μου ήσαν άγνωστοι. Εγώ ακολούθησα με ένα δεύτερο αυτοκίνητο και είδα στο ύψος του σταθμού του προαστιακού στο Πέραμα οι τρεις και ο 26χρονος να παραλαμβάνουν μια βαλίτσα. Μετά ο 26χρονος έφυγε μαζί τους κι από τότε δεν τον είδα ξανά...».
Ο 71χρονος διατύπωσε τον ισχυρισμό ακόμη ότι «ο νεαρός επειδή είχε οικονομικά προβλήματα με την οικογένειά του, είχε αποφασίσει να σκηνοθετήσει την απαγωγή του και ζητούσε την αρωγή μου. Κι εγώ, παρότι χάθηκε με τους επιβάτες της μάρκας BMW, αποφάσισα να υλοποιήσω το σχέδιό του».
Σε άλλο σημείο της δικογραφίας υπάρχει σειρά συνομιλιών όπου ο 71χρονος από τις 10 Σεπτεμβρίου και μετά έρχεται σε επαφή με δύο ιδιοκτήτες εταιρειών πώλησης αυτοκινήτων με τους οποίους σχεδιάζει την αρπαγή των χρημάτων από την άτυχη γυναίκα. Ο 71χρονος ακούγεται να λέει: «ο νεαρός ήθελε λεφτά για να πάει στην Ισπανία και να αγοράσει εκεί ακίνητο... είχε επαφές με ένα πρώην στέλεχος του ΠαΣοΚ και χρειάζεται μεγάλα ποσά...».

Πως έπεισε ο 72χρονος τους υπόλοιπους να μπουν στο... παιχνίδι της απαγωγής

«Πάρε τηλέφωνο τη μητέρα του παιδιού και θα σου δώσω άδεια πρακτορείου ΟΠΑΠ και 10.000 ευρώ», φέρεται να είπε στον 57χρονο γνωστό του Αναστάσιο Μπασαντή, ο 72χρονος προκειμένου να τον πείσει να τηλεφωνήσει στην μητέρα του 26χρονου και να της ζητήσει λύτρα.
Δεκατέσσερις τηλεφωνικές κλήσεις έκανε ο 56χρονος στη μητέρα του νεαρού, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις είχαν κολλήσει στην απαίτηση της γυναίκας να μιλήσει με τον γιο της. «Δεν τον έχω κοπέλα μου, δίπλα μου. Δεν τον έχω μαζί μου...», έλεγε ο 56χρονος. Συμπληρώνοντας δε «αυτή την στιγμή σου δίνεται μια ευκαιρία να δώσεις αυτά τα χρήματα που έχεις και τα υπόλοιπα έχουνε κανονίσει οι μεγάλοι με το μικρό...», υπονοώντας τάχα ότι ο 26χρονος είχε κάποιες παράνομες συναλλαγές. Η τελευταία αυτή συνομιλία σταματά από τα αναφιλητά της μάνας που ακούγεται να καταρρέει, με τον απαγωγέα να της λέει ψυχρά «όταν συνέλθεις θα τα ξαναπούμε...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...