Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Γνωστή του αστυνομικού η γυναίκα - φάντασμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μίνα Μουστάκα
«Καλημέρα, είμαι η Άντα από το κυλικείο του σχολείου και έχω να σας πω κάτι σοβαρό», είπε η γυναίκα που το πρωινό της 21ης Δεκεμβρίου 2008 τηλεφώνησε στο κινητό τηλέφωνο του αστυνομικού Δήμου Μηνούδη την ώρα που γινόταν η αυτοψία για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια.
Φωτογραφία
Δεκατέσσερις μήνες ύστερα από εκείνο το τηλεφώνημα, οι σχέσεις τής μέχρι πρότινος μυστηριώδους γυναίκας, που πρόσφατα αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία της ταυτότητάς της, με τον αστυνομικό που συνέταξε την έκθεση αυτοψίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της δίκης για την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου παιδιού, που συνεχίζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας.
«Η ασάφεια της έκθεσης αυτοψίας μού δημιούργησε ερωτηματικά από την ανάγνωσή της», τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας κ. Χαράλαμπος Λακαφώσης. Και έπειτα από δική του πρόταση, που βρήκε σύμφωνους όλους τους παράγοντες, το δικαστήριο αποφάσισε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για τους δύο «μάρτυρες- κλειδιά» για εύλογο χρονικό διάστημα πριν και μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κατατείνοντας στην πλήρη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε η αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος, καθώς είναι πολλά τα σκοτεινά σημεία για τα οποία οι μάρτυρες δεν έχουν δώσει με τις καταθέσεις τους επαρκείς εξηγήσεις.
«Δεν θυμάμαι...»
Το παρασκήνιο γύρω από την έκθεση αυτοψίας παρέμεινε και χθες θολό. Σε κρίσιμες ερωτήσεις δικαστών και δικηγόρων ο αστυνομικός Δ. Μηνούδης απαντούσε με φράσεις όπως: «Δεν θυμάμαι αν είχα βεβαιώσει υγειονομική παράβαση... Δεν θυμάμαι αν είχα δώσει το τηλέφωνό μου στη γυναίκα αυτή... Δεν θυμάμαι αν με είχε πάρει ποτέ τηλέφωνο... Δεν άκουγα τι έλεγε στο τηλέφωνο, γιατί αμέσως το έδωσα στον προϊστάμενό μου Κ. Κουζέλη, με τον οποίο έκανε τις συνεννοήσεις». Ακόμα και την καθοριστική ώρα της αυτοψίας επιφύλαξε για τον εαυτό του ρόλο «διακοσμητικό», όπως παρατήρησε η πρόεδρος κ. Αντζελίτα Παπαβασιλείου.
Ωστόσο, απαντώντας σε ερωτήσεις της συνηγόρου πολιτικής αγωγής κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου αποδείχθηκε ότι ο κ. Μηνούδης είχε καταχωρημένη τη μάρτυρα κ. Τριάντα Τσορμπατσούδη (σ.σ. πρόκειται για τη γυναίκα που φέρεται να είχε υποδείξει το σημείο πτώσης του Αλ. Γρηγορόπουλου) στο κινητό του τηλέφωνο ως «Άντα». Ουδέποτε όμως, ούτε ο ίδιος ούτε ο συνάδελφός του Κ. Κουζέλης, στον οποίο έδωσε τότε το τηλέφωνό του για να συνεννοηθεί μαζί της δεν ενημέρωσαν τον ανακριτή για τα στοιχεία της ταυτότητάς της.
Αντιφάσεις
«Εδώ δεν είναι παιχνίδι. Δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτετε σε αντιφάσεις», παρα τήρησε ο εισαγγελέας. Ν. Κωνσταντόπουλος (συνήγορος πολιτικής αγωγής):Ο σύντροφος της κ. Τσορμπατσούδη ήταν πρώην αστυνομικός και υπηρετούσε στο Α.Τ. Εξαρχείων;.
Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω.
Νωρίτερα, ο δικηγόρος του Επ. Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, είχε ζητήσει να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο και για την κ. Τζίνα Τσαλικιάν προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε επικοινωνία με τον δεύτερο αστυνομικό που συμμετείχε στην αυτοψία, τον Κ. Κουζέλη, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι ο τελευταίος «έστησε αυτήν την ιστορία», ενώ άφησε αιχμές για επαφές της μητέρας του θύματος με τη μάρτυρα κ. Τσορμπατσούδη.
Τέλος, το δικαστήριο αποφάσισε να καλέσει ως μάρτυρα τον αστυνομικό που την ημέρα της αυτοψίας υποδύθηκε το θύμα, για να διερευνήσει πώς συντάχθηκε η έκθεση αυτοψίας στην οποία στηρίζεται και το παραπεμπτικό βούλευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...