Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Συλλαλητήρια και στάση εργασίας στο Δημόσιο για την δολοφονία Γρηγορόπουλου

Σε κατάσταση επιφυλακής για το φόβο επεισοδίων η ΕΛ.ΑΣ. λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών για την «επέτειο» των δυο ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τα μέτρα που θα ληφθούν στο κέντρο της Αθήνας θα είναι «ανάλογα με αυτά της επετείου του Πολυτεχνείου», όπως σημείωναν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται να διατεθούν πάνω από πέντε χιλιάδες αστυνομικοί.

Στο ερώτημα εάν οι τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της τρομοκρατίας και η επιχείρηση των αστυνομικών σε υπό κατάληψη χώρο στη Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσουν αφορμές για επεισόδια οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εξέφρασαν την πεποίθηση πως όλα θα κυλήσουν ομαλά ωστόσο, συμπλήρωσαν, και σε αυτή την κινητοποίηση θα εφαρμοστεί το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» σε όσους θελήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.

Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί αρκετές συγκεντρώσεις κυρίως στα Προπύλαια στις 15.00, στις 16.00 και στις 17.00 από συλλόγους μαθητών και φοιτητών, σωματεία και πολιτικά κόμματα. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα.

Η κυκλοφορία θα διακοπεί από τις 10:00 έως τις 07:00 την Τρίτης, ενώ η στάση και η στάθμευση θα απαγορεύεται σε αρκετούς δρόμους από τις 06:00 έως τις 07:00 το πρωί της Τρίτης.

Αναλυτικά ΕΔΩ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σχολιάζοντας τα κυκλοφοριακά μέτρα την ημέρα της επετείου, ο ΣΥΝ κάνει λόγο για «πρωτοφανή μέτρα αποκλεισμού, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και η δημοτική κίνηση Ανοιχτή Πόλη θεωρούν τις ρυθμίσεις «επίδειξη αυταρχισμού»

«Είναι σαφές ότι οι ακραίες αυτές ρυθμίσεις καθιστούν την πόλη μας θύμα των χολιγουντιανών επικοινωνιακών παιχνιδιών της κυβέρνησης που συμπεριφέρεται ουσιαστικά ως τσιφλικάς. Η αναγκαίες ρυθμίσεις της ζωής της πόλης δεν μπορεί να υποτάσσονται στους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης» αναφέρει η κοινή ΣΥΡΙΖΑ-Ανοιχτή Πόλη.

Σε ανάλογο ύφος η ανακοίνωση του ΣΥΝ: «Ο πρωτοφανής αποκλεισμός μεγάλων περιοχών του κέντρου της Αθήνας από τις αστυνομικές αρχές έχει διπλό στόχο: Κατ’ αρχήν να αποτρέψει τη συμμετοχή των πολιτών στις διαδηλώσεις [...] Επίσης, μέσω της αδικαιολόγητα ταλαιπωρίας που θα υποστούν οι κάτοικοι, εργαζόμενοι και επαγγελματίες του κέντρου, επιχειρεί να προκαλέσει φαινόμενα αγανάκτησης και δυσφορίας ενάντια στους διαδηλωτές».
www.tovima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...