Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

«Κανένα παιδί να μην έχει την μοίρα του δικού μου»

Συγκλονίζει η συνέντευξη της μητέρας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στην εκπομπή της NET«Επικαιρότητα» με την Γιάννα Παπαδάκου.

Η κ. Τζίνα Τσαλικιάν με υγρά τα μάτια της, περιγράφει με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια το μοιραίο βράδυ που ο έφηβος Αλέξης δολοφονήθηκε από τα πυρά του εδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα. «Μία άγνωστη γυναικεία φωνή μου είπε: “Είστε η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου;” Της είπα: “Ναι”. “Ελάτε στον Ευαγγελισμό, το παιδί σας είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένο”. Από τη χροιά της φωνής της κατάλαβα ότι κάτι πιο σοβαρό συνέβαινε και τη ρώτησα: “Το παιδί μου ζει;”»

Η μητέρα του άτυχου 15χρονου, περιγράφει πως το παιδί της πέθανε ακαριαία μετά τους πυροβολισμούς του Κορκονέα. «Ο Σαραλιώτης χωρίς κανένα λόγο, έριξε μία βόμβα κρότου λάμψης. Ο Αλέξης και ο Νίκος που καθόντουσαν σε ένα υπόστεγο στον πεζόδρομο της Τζαβέλλα, ακούγοντας τον κρότο και βλέποντας την αστραπή, βγήκαν να δουν τι συμβαίνει και δέχθηκαν μία σφαίρα, κυριολεκτικά στο ψαχνό, η οποία βρήκε τον Αλέξανδρό μου, στην καρδιά, προκαλώντας ακαριαία τον θάνατό του».

Εντωμεταξύ, η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αποκαλύπτει τη βούληση της οικογένειας να συσταθεί ίδρυμα στην μνήμη του γιού της. «Σκέφτομαι να συστήσουμε κάποιο ίδρυμα στην μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το οποίο και θα ονομάζεται Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, και θα είναι σημείο αναφοράς για τη λήψη μέριμνας και αποτελεσματικών μέτρων υπεράσπισης των παιδιών».

Τέλος, αναφέρει πως δεν θα ήθελε να συμβουλεύσει καμία μάνα να μεγαλώσει το παιδί της με φόβο. «Δεν θα ήθελα να υπάρχουν παιδιά έντρομα και καχύποπτα μέσα στην καθημερινότητά τους» σημείωσε και τόνισε πως «η πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Να προστατεύει τα παιδιά και κανένα άλλο παιδί να μην έχει την μοίρα του δικού μου.»
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...