Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Στέλιος Κολοβός: Ο μπον βιβέρ με τα μεγάλα κόλπα και τη φήμη για το ριφιφί του αιώνα

Ο Στέλιος Κολοβός, που συνελήφθη χτες από την Ελληνική Αστυνομία για λαθρεμπόριο τσιγάρων, είναι 72 χρονών και δηλώνει: επιχειρηματίας. Έχει γίνει γνωστός για τα ακριβά γούστα του, και κυριότερα από τη φήμη που τον συνοδεύει για τη συμμετοχή του στο λεγόμενο «ριφιφί του αιώνα» το 1992. Τίποτε δεν αποδείχτηκε, η φήμη όμως έμεινε.

Όσοι βλέπουν τον Κολοβό, τον περιγράφουν ως ένα μπον βιβέρ με πολλά λεφτά. Ψηλός, ασπρομάλλης με τρόπο ζωής που για ορισμένους έχει μυθικές διαστάσεις. Λέγεται ότι ο ίδιος έχει επιλέξει να μένει σε πολυτελές ταχύπλοο στην μαρίνα του Φλοίσβου και ότι όταν κάνει έξοδο στην αθηναϊκή νύχτα δεν περνά απαρατήρητος.

Τα επεισόδια που διηγούνται γι' αυτόν είναι χαρακτηριστικά. Το 2010 συνελήφθη για λαθρεμπόριο τσιγάρων. Λίγες μέρες μετά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Ο Κολοβός το γιόρτασε σε μαγαζί της παραλιακής με την οικογένεια του κάνοντας «ζημιά» δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Το ριφιφί

Στην Ελληνική Αστυνομία όμως ο Στέλιος Κολοβός είναι γνωστός για πιο σκοτεινές υποθέσεις και για την ικανότητά του να βγαίνει καθαρός. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση είναι το «ριφιφί του αιώνα» του 1992. Τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς κάποιοι κατάφεραν να μπουν στο θυσαυροφυλάκιο της τότε Τράπεζας Εργασίας στην οδό Καλλιρόης, στο Νέο Κόσμο και να πάρουν λεία πάνω από 3 δισεκατομμύρια δραχμές.

Όπως αποδείχτηκε, οι δράστες είχαν μπει υπογείως. Από το φρεάτιο στο οδόστρωμα, κατέβασαν στην υπόγεια κοίτη του Ιλισού τα σύνεργά τους: κομπρεσέρ, υποστυλώματα μέχρι και ένα βαγονέτο. Εσκαψαν τούνελ 25 μέτρων, τρύπησαν τον ενισχυμένο με ατσάλι τοίχο του υπογείου της τράπεζας και μπήκαν μέσα. Ήταν σαββατοκύριακο, ο συναγερμός χτυπούσε ματαίως, και εκείνοι ανενόχλητοι πήγαν στο θυσαυροφυλάκιο όπου «άδειασαν» 301 από τις 1.151 θυρίδες. Κατόπιν έφυγαν χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι. Η Αστυνομία τους επικήρυξε για 200 εκατομμύρια δραχμές. Τότε ένας τρόφιμος του Κορυδαλλού κατέθεσε ότι την ληστεία οργάνωσε ο Στέλιος Κολοβός με 18 άτομα. Χωρίς άλλα στοιχεία όμως, όλοι απαλλάχθηκαν.

Κατηγορείται για λαθρεμπόριο

Έκτοτε ο Κολοβός έχει εμπλακεί επανειλημμένα σε λαθρεμπορία τσιγάρων, αλλά πάντα ξεφεύγει. Το 2010 έπεσε στα δίχτυα της Ασφάλειας ένα φορτηγό που μετέφερε -υποτίθεται- ελιές Καλαμάτας. Από τον έλεγχο όμως αποδείχτηκε ότι τα πλαστικά δοχεία μετέφεραν και λαθραία τσιγάρα. Στη συνέχεια, η Αστυνομία έκανε έφοδο σε αποθήκη στο Σχηματάρι όπου βρήκε πάνω από 1 εκατομμύριο λαθραία πακέτα τσιγάρων. Ο Κολοβός συνελήφθη μαζί με τον γιο του, αλλά μερικές μέρες μετά αφέθηκε ελεύθερος. Ήταν τότε που το «γιόρτασε» στο κέντρο της παραλιακής.

Οι φήμες που συνοδεύουν τον Κολοβό, γράφει η εφημερίδα «Έθνος» σήμερα, μιλούν για σχέσεις με Άραβες και την ιταλική Μαφία, για υψηλές διασυνδέσεις εντός και εκτός συνόρων και γενικά για έναν έξυπνο άνθρωπο με έφεση στα «μεγάλα κόλπα». Τώρα όμως τα μπλεξίματα του Κολοβού έγιναν διεθνή. Οι ιταλικές αρχές έπιασαν ένα «τσιγαράδικο», ένα πλοίο γεμάτο λαθραία τσιγάρα, που είχε ξεκινήσει από την Ελλάδα. Τα ίχνη οδηγούν στον Κολοβό, για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα από την Ιντερπόλ. Χτες η ελληνική αστυνομία τον συνέλαβε στη Νέα Ερυθραία μετά από πολυήμερη παρακολούθηση.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...