Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η ΔΗΜΑΡ αρωγός στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των ενστόλων

"Η Δημοκρατική Αριστερά όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν εμπράκτως, θα σταθεί αρωγός στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των ενστόλων και στους αγώνες τους για περαιτέρω εκδημοκρατισμό και καλύτερες συνθήκες εργασίας".

Αυτό τονίζεται σε δήλωση του υπεύθυνου του Τομέα Ενστόλων της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλη Μαστρογιάννη , για το ενιαίο μισθολόγιο Ενστόλων και επισημαινεται:

"Οι διεργασίες και οι προτάσεις για τα ειδικά μισθολόγια του Δημόσιου Τομέα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού των Ενστόλων, βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και αναμένεται σύντομα να κατατεθούν για συζήτηση στη Βουλή.

    Ειδικότερα για τους Ενστόλους, οι οποίοι την τελευταία διετία έχουν απολέσει εισοδήματα που ανέρχονται ποσοστιαία στο 30% περίπου, η Δημοκρατική Αριστερά πιστεύει ότι η Πολιτεία έχει εξαντλήσει τα όρια της οικονομικής αντοχής των ενστόλων και δεν μπορεί πλέον να υφίσταται κανενός είδους σκέψη για περαιτέρω περικοπές.
 Η Δημοκρατική Αριστερά λοιπόν με γνώμονα την διασφάλιση των εισοδημάτων των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα γενικά, που δεν αντέχουν άλλες περικοπές, αλλά και ειδικότερα των ενστόλων πολιτών οι οποίοι δίνουν καθημερινά τη μάχη, για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Χώρας, για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και για την αντιμετώπιση φυσικών ή άλλων καταστροφών, παραθέτει τις ακόλουθες προτάσεις για το ενιαίο μισθολόγιο των ενστόλων:
 1. Ως βάση της διαμόρφωσης συντελεστών εξέλιξης, τίθεται ο βαθμός του Λοχία ,Αστυφύλακα, Λιμενοφύλακα, Πυροσβέστη που θα μπορούσε να ανέρχεται στο ύψος των 890 Ευρώ.
 2. Διατήρηση του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας.
             3. Χορήγηση δύο επιδομάτων, ήτοι :
α) Ένα επίδομα ειδικών συνθηκών εργασίας-επικινδυνότητας, ίδιο για όλους τους ενστόλους που να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας και στον επικίνδυνο χαρακτήρα της εκτέλεσης της υπηρεσίας των.
       β) Ένα επίδομα ανάλογο της θέσης ευθύνης ενός εκάστου, ανταποδοτικό του ρόλου και της ευθύνης των στελεχών.
4. Μισθολογικές προαγωγές ή αντίστοιχα μισθολογικά κλιμάκια.
5. Διατήρηση των αποζημιώσεων για την νυχτερινή απασχόληση και την πέραν του πενθημέρου εργασία, καθώς και των ειδικών επιδομάτων που έχουν χορηγηθεί με διάφορες διατάξεις, όπως για τους τραυματισθέντες εν ώρα υπηρεσίας, για τους ιπταμένους, για τους εκκαθαριστές ναρκοπεδίων, κ.λ.π..
Με τις ανωτέρω προτάσεις καταργείται η παρελθούσα επιδοματική πολιτική και δίνεται έμφαση στην ιδιαιτερότητα του εργασιακού περιβάλλοντος των ενστόλων, με βάση την Αρχή της ανταποδοτικότητας, του προσφερόμενου έργου, των προσόντων ενός εκάστου, των ωρών και ημερών υπεραπασχόλησης, της επικινδυνότητας της εργασίας και της θέσης ευθύνης,
Επίσης οι ανωτέρω προτάσεις κινούνται εντός των οικονομικών μεγεθών που ήδη έχουν προβλεφθεί στον προσφάτως ψηφισθέντα προϋπολογισμό, για το κόστος της μισθοδοσίας των ενστόλων και συνεπώς δεν υφίσταται κανενός είδους δικαιολογία για τυχόν υπερβάσεις ή επιβαρύνσεις αυτού.
Η Δημοκρατική Αριστερά όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν εμπράκτως, θα σταθεί αρωγός στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των ενστόλων και στους αγώνες τους για περαιτέρω εκδημοκρατισμό και καλύτερες συνθήκες εργασίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...