Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Αυτός είναι ο δημοσιογράφος Κ. Τζεβελέκος με τη «χρυσή» ΜΚΟ, που απέσπασε 9 εκατ. ευρώ

Εννέα εκατομμύρια ευρώ φαίνεται ότι πήραν οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ, με τις υψηλές πολιτικές διασυνδέσεις στο υπουργείο Εξωτερικών, για να μπορέσουν να στήσουν την απάτη με τις αποναρκοθετήσεις στο εξωτερικό.


Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τζεβελέκος ήταν ο εμπνευστής της ΜΚΟ, που με τον βαρύγδουπο τίτλο «Διεθνές Κέντρο Απονακροθέτησης» και κατάφερε να αποσπάσει τεράστια ποσά από το ελληνικό κράτος.


Ανώτατοι διπλωματικοί υπάλληλοι, δύο εν ενεργεία, τέσσερις συνταξιούχοι και ο πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ, Αλεξ Ρόντος, εμπλέκονται στην υπόθεση μαζί με τον δημοσιογράφο και τη σύζυγό του.

Το κόλπο ήταν απλό: η ΜΚΟ αναλάμβανε να καθαρίσει από νάρκες περιοχές σε χώρες όπου υπήρχαν εμπόλεμες ζώνες. Με έγγραφα που ούτε καν μεταφράζονταν, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο γίνονταν αποδεκτά, οι υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους έδιναν χρήματα στη ΜΚΟ.

Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πού πήγαν τα χρήματα, όμως, τα στοιχεία δείχνουν ότι πήγαν κατά κύριο λόγο στην πολυτελή ζωή του ζεύγους Τζεβελέκου.

Ο δημοσιογράφος και η σύζυγός του, πρώην υπάλληλος στα υπουργεία Τουρισμού και Ανάπτυξης, ζούσαν σε μια πολυτελή μεζονέτα στα Βριλήσσια για την οποία έδιναν 5.000 ευρώ το μήνα σε ενοίκιο. Έχουν στην κατοχή τους, παράλληλα, μια επταώροφη πολυκατοικία, αλλά και ένα εξοχικό στη Ρόδο αξίας τουλάχιστον 800.000 ευρώ. Όλα αυτά, βέβαια, δεν δικαιολογούνται από τα έσοδα του ζεύγους και έτσι φαίνεται ότι τα χρήματα του κράτους έγιναν προσωπική περιουσία.

Η φωτογραφία είναι από το Εθνος:




Σε έρευνα που διενεργήθηκε από την 4η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, με τη σύμπραξη Αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε διαμερίσματα και αποθήκη στους Αμπελόκηπους, ιδιοκτησίας της συζύγου του προέδρου της Μ.Κ.Ο., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • αποδείξεις ανταλλακτηρίων συναλλάγματος,
  • τραπεζικά παραστατικά,
  • αλληλογραφία,
  • επαγγελματικές κάρτες,
  • χειρόγραφες σημειώσεις,
  • κλειδιά τραπεζικής θυρίδας,
  • τραπεζικά βιβλιάρια,
  • τρεις (3) σφραγίδες του Υπουργείου Ανάπτυξης (εκ των οποίων μία στρογγυλή),
  • λειόκανο κυνηγετικό τυφέκιο μάρκας SAIGA-410 με γεμιστήρα που περιέχει τέσσερα (4) φυσίγγια τύπου 410*73MAG,
  • περίστροφο μάρκας SMITH & WESSON,
  • κουτί με πενήντα (50) φυσίγγια διαμετρήματος 38 mm special, καθώς και ξίφος
Στην φωτογραφία διακρίνεται ο κ. Τζεβελέκος στη Βηρυττό το 2002 μαζί με τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Λοβέρδο. Φωτογραφία από το Κουτί της Πανδώρας
Τι είπε η Λιάννα Κανέλη για την ΜΚΟ

Ας σημειωθεί ότι η Λιάνα Κανέλλη δήλωσε χθες ότι μόνο ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε καταλάβει την απάτη με τις ΜΚΟ.

Όπως υποστήριξε η βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στον Σκάι, το κόμμα της ήταν το πρώτο που το 2001 είχε ζητήσει έρευνα για τις ΜΚΟ.

«Εξαιτίας των ερωτήσεων του ΚΚΕ έσκασε το θέμα. Όταν ο Ριζοσπάστης δημοσίευσε το πρωτοσέλιδο για το θέμα των ναρκών δημιουργήθηκε τεράστιο ζήτημα και καταθέσαμε ερωτήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε ότι πέρασε πολλές ώρες στο γραφείο του τότε υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου, «ο οποίος έπινε ουισκάκι».

Όσον αφορά στον Αλεξ Ρόντος, είπε: «Αυτόν με τα γυαλάκια και την κόκκινη γραβάτα εμείς τον έχουμε ζήσει σαν κόμμα όταν τον βλέπαμε στην επιτροπή χωρίς να τον γνωρίζουμε και χωρίς να μας τον συστήσουν».

Η κυρία Κανέλλη είπε ακόμη ότι η συγκεκριμένη οργάνωση όχι απλά «έτρωγε λεφτά» σε διεθνές επίπεδο, αλλά προσλάμβανε και πρώην στρατιωτικούς για να κάνουν τη «βρωμοδουλειά».

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η Λιάνα Κανέλλη, ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν ο μόνος που «είχε εκτιμήσει τις προσπάθειες» του ΚΚΕ και της είχε τηλεφωνήσει για να την ρωτήσει για το θέμα.

«Με ρώτησε τι περίεργη ιστορία είναι αυτή και μου είπε ότι έχει 105 εκατ. για να δώσει σε αυτή την οργάνωση» είπε η κ. Κανέλλη και πρόσθεσε ότι τελικά ο κ. Λοβέρδος δεν υπέγραψε για αυτή την ΜΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...