Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Αυτός είναι ο πρόεδρος της νέας αμαρτωλής ΜΚΟ «ΕΣΕΠΑ» που προσπαθούσε να δωροδοκήσει δημάρχους

Για απόπειρα δωροδοκίας αξιωματούχων οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης κατηγορείται σύμφωνα με την αστυνομία ο Νίκος Σαχινίδης, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το νέο σκάνδαλο με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.


Πρόκειται για τον πρόεδρο του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ). Ο κ. Σαχινίδης μαζί με τη σύζυγό του πήραν το 1999 την απόφαση να ιδρύσουν τη συγκεκριμένη οργάνωση, που ως στόχο της πρόβαλε τη συσπείρωση των συνειδητοποιημένων πολιτών με ενδιαφέρον για το περιβάλλον.


Ολα αυτά βέβαια καταρρέουν καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η συγκεκριμένη ΜΚΟ απέσπασε περισσότερα από 2.500.000 ευρώ από δήμους και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις παρουσίαζαν ψευδή στοιχεία για τη δράση τους, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο πρόεδρος της οργάνωσης αποπειράθηκε να δωροδοκήσει αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνεργασία της ΕΣΕΠΕ με δήμους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα της ΕΣΕΠΑ είχε ακουστεί και στη Βουλή. Το περασμένο Νοέμβριο είχε κάνει ερώτηση για το θέμα ο Ηλίας Παναγιώταρος, αναφέροντας καταγγελίες πως η οργάνωση ζητά χρήματα από δήμους για να παρέχει τις υπηρεσίες της.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΧΑ είχε αναφερθεί σε καταγγελία του δημάρχου Ζαγοράς στη Μαγνησία, ο οποίος ανέφερε πως είχε υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με το ΕΣΕΠΑ ύψους 12.000 ευρώ, αλλά ένα μήνα αργότερα το Σώμα του ζήτησε επιπλέον 4.000 ευρώ. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Παναγιώταρο, ο δήμαρχος Σκύρου είχε απευθυνθεί στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας το πρωτόκολλο συνεργασίας που είχαν υπογράψει με το ΕΣΕΠΑ όπως και σε άλλες περιπτώσεις δήμων που πλήρωναν για τις υπηρεσίες της εθελοντικής οργάνωσης.

Στην ερώτηση για το αν έχει πάρει δωρεές το ΕΣΕΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια και πώς έχουν αξιοποιηθεί, ο Κυριάκος Γεροντόπουλος απάντησε στις 18 Δεκεμβρίου πως η εν λόγω ΜΚΟ είναι εγγεγραμμένη στο Ειδικό Μητρώο της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά δεν έχει λάβει χρηματοδότηση. Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε αναρμόδιο για να απαντήσει, ενώ ο Νίκος Δένδιας απάντησε πως κατόπιν της ποινικής δίωξης στα μέλη της Χρυσής Αυγής και την προφυλάκισή τους, αδυνατεί να μπει σε θέματα που θέτουν οι βουλευτές της οργάνωσης όσο εκκρεμεί η υπόθεση.



Πηγή:  | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...