Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Άντα Παπανδρέου: στερνό αντίο στο θείο της

Στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Πάτρα, και στον Ιερό Ναό των Αγγέλων βρέθηκε χθες το πρωί η σύζυγος του πρωθυπουργού, Άντα Παπανδρέου, προκειμένου να πει το στερνό αντίο στον αγαπημένο της θείο Ιωάννη Παπαπάνο, που έφυγε πλήρης ημερών από τη ζωή.

Ο Πατρινός πολιτικός μηχανικός, που συνέδεσε το όνομα του με αρκετά λιμενικά έργα της χώρας, έφυγε προ ημερών από τη ζωή στο σπίτι του, στην Αθήνα, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια. Έτσι, κατόπιν επιθυμίας του να θαφτεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στον τόπο που λάτρεψε, η αγαπημένη του ανιψιά μαζί με τους υπόλοιπους στενούς συγγενείς συνόδεψαν τη σορό του στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Με δάκρυα στα μάτια, η Αντα Παπανδρέου έφθασε στον ιερό ναό μαζί με τα μέλη της οικογένειας της και αμέσως κατευθύνθηκαν όλοι στο εσωτερικό, προκειμένου να ξεκινήσει η νεκρώσιμος ακολουθία. Έπειτα ακολούθησε τη σορό μέχρι τον οικογενειακό τάφο στο Α’ δημοτικό νεκροταφείο Πατρών, εκεί όπου αναπαύονται και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της.

Ανάμεσα στο πλήθος που έδωσε το «παρών» για να συλλυπηθεί την οικογένεια του εκλιπόντος ήταν ο δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας και ο νομάρχης Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλος.

Αμέσως μετά η σύζυγος του πρωθυπουργού κατευθύνθηκε προς το πατρικό της σπίτι, ενώ αργά το απόγευμα αναμενόταν να επιστρέψει στην Αθήνα. Ο εκλιπών ήταν αδελφός του αείμνηστου δικηγόρου Πάνου Παπαπάνου, πατέρα της Άντας, που άφησε τη δική του προσωπική σφραγίδα στην κοινωνική και πολιτική ζωή του νομού Αχαΐας. Για τον λόγο αυτό η ανιψιά του του είχε ιδιαίτερη αδυναμία. Τον θεωρούσε δεύτερο πατέρα της.

Ο Ιωάννης Παπαπάνος άφησε πίσω του πολύ σημαντικά έργα που σημάδεψαν τη χώρα μας. Μεταξύ άλλων, είχε εκπονήσει μελέτες για τα λιμάνια της Πάτρας, της Ραφήνας, της Σκύρου, της Χίου, της Πρέβεζας, αλλά και της διώρυγας της Ποτίδαιας, στη Χαλκιδική.

Πηγή: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...