Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ξεκινούν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και θα κορυφωθούν την Τετάρτη με την καθιερωμένη πορεία στη Βουλή και στην αμερικανική πρεσβεία.
Το κτίριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων άνοιξε στις 9.30 το πρωί και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα κλείσει στις 9 το βράδυ.
Η Σύγκλητος του Ιδρύματος θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση, από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου.
Επίσης το κέντρο της Αθήνας θα βρίσκεται σε κλοιό περίπου 7.000 αστυνομικών, ενώ η περιφρούρηση θα κορυφωθεί μεθαύριο 17 Νοεμβρίου, που ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.
Η περιφρούρηση μέσα στο κτίριο του Πολυτεχνείου θα είναι αυξημένη έπειτα από απόφαση των πρυτανικών αρχών.
«Επαγρύπνηση και εγρήγορση» για το τριήμερο του εορτασμού είναι το «σύνθημα» και των υπολοίπων πανεπιστημίων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σε σύσκεψη που έγινε, πριν από λίγες ημέρες, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, αρκετοί πρυτάνεις ζήτησαν «διακριτική παρουσία της Αστυνομίας».
Η Επιτροπή εορτασμού, στην οποία μετέχουν οι πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ, έστειλε επιστολή στα μέλη της, στην οποία επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η Σύγκλητος του Ιδρύματος συγκαλεί διευρυμένη επιτροπή εορτασμού, με στόχο οι εκδηλώσεις μνήμης της 17ης Νοεμβρίου να είναι αντικείμενο ευρείας εκπροσώπησης των εργαζομένων, των φοιτητών, των διδασκόντων και όλων των πολιτών.
Η σύγκλητος προετοιμάζει τη μαζική συμμετοχή του ιδρύματος στις εκδηλώσεις με επικεφαλής τις διοικητικές αρχές όλων των επιπέδων, τα μέλη ΔΕΠ, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές από όλες τις φοιτητικές παρατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...