Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Η μαύρη χήρα με τα χίλια πρόσωπα

Μια αδίστακτη και πανούργα γυναίκα με χίλια πρόσωπα που τα ήθελε όλα και έφτασε μέχρι τη δολοφονία προκειμένου να τα αποκτήσει κρύβεται πίσω από το προσωπείο της «μαύρης χήρας», που κατηγορείται για το στυγερό έγκλημα του Διακοφτού! Ψυχρή και αποφασισμένη για τα πάντα, επέλεγε μαζί με τους συνεργάτες της τα υποψήφια θύματά της -κυρίως ευκατάστατους ηλικιωμένους- και έπειτα άπλωνε τον ιστό της, τους παγίδευε και τους άρπαζε τις περιουσίες.
Κάθε φορά όμως εμφανιζόταν και με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας προκειμένου να ξεγελά τις αρχές. Αλλωστε για τον λόγο αυτό δεν είχε συλληφθεί όλα αυτά τα χρόνια, παρά τα εντάλματα που είχαν εκδοθεί εναντίον της και τις καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν εις βάρος της για πληθώρα αδικημάτων σε πολλές πόλεις της περιφέρειας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», στην κατοχή της «μαύρης χήρας» έχουν βρεθεί και κατασχεθεί πέντε πλαστά δελτία ταυτότητας και δύο διαβατήρια.

Η 54χρονη γυναίκα εμφανιζόταν στα θύματά της είτε ως Ευαγγελία-Εύα Ζιάγκα είτε ως Μαρία Συνοδινού-Καμήλου είτε ως Μαρία Μουζογιάννη είτε ως Βαγγελίτσα ή Πανάγω Γιαννάκου του Αθανασίου και της Αλεξάνδρας, που είχε γεννηθεί στο χωριό Δίβρη στα Ριζά των Αγίων Σαράντα στη Βόρεια Ηπειρο. Στις φωτογραφίες των ταυτοτήτων και στα διαβατήρια εμφανίζεται άλλοτε ως ξανθιά και άλλοτε ως μελαχρινή.

Οι διωκτικές αρχές, με βάση τα πλαστά δελτία ταυτότητας και τα διαβατήρια, προσπαθούν να βρουν ποια και πόσα θύματα είχε καταφέρει να πιάσει στον ιστό της. Και όπως εκτιμούν, ο αριθμός θα είναι τρομακτικός μεγάλος. Τα διαβατήρια που βρέθηκαν στην κατοχή της φέρουν το όνομα Μαρία Συνοδινού-Καμήλου και φέρεται να έχουν εκδοθεί στο Ληξούρι της Κεφαλλονιάς, αλλά και στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου, ενώ κάποια από τα πλαστά δελτία ταυτότητας φέρεται να έχουν εκδοθεί στην Αθήνα και το Γύθειο Λακωνίας.

Στην περιοχή του Διακοφτού, όπου είχε νοικιάσει και την πολυτελή μεζονέτα όπου βρέθηκε τσιμενταρισμένο το πτώμα του άτυχου επιχειρηματία Τάσου Τσαγκαρόπουλου, η 54χρονη παρουσιαζόταν ως Εύα και Βαγγελίτσα Ζιάγκα, ενώ στην περιοχή της Λούτσας, όπου και συνελήφθη, όλοι τη γνώριζαν ως Μαρία Μουζογιάννη. Μάλιστα, το μισθωτήριο στην εν λόγω μονοκατοικία έχει υπογράψει ένας 51χρονος άνδρας, ονόματι Χρήστος Μουζογιάννης, ο οποίος παρουσιαζόταν ως σύζυγός της. Στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκονται και αρκετές φωτογραφίες που εμφανίζουν τον εν λόγω άνδρα αγκαλιά με την 54χρονη σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Η αδίστακτη γυναίκα πάντα ισχυριζόταν ότι ήταν μια πάμπλουτη Ελληνοαμερικανίδα, με τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία. Με δεκάδες διαμερίσματα σε Αμερική και Ευρώπη και μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς. Είχε πάντα μαζί της μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία όταν της δινόταν η ευκαιρία, τα επιδείκνυε για να «θαμπώνει» τα θύματά της. Στις πόλεις του Βόλου, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, της Αθήνας και του Ηρακλείου Κρήτης, όπου υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες εναντίον της, εμφανιζόταν με όλα τα παραπάνω ονόματα και με απίστευτο επαγγελματισμό κατάφερνε να παίρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα καλοσυνάτη και ευγενική, πάντα χαμογελαστή και περιποιημένη, η γυναίκα-αράχνη προσέγγιζε τους ηλικιωμένους και τους «μάγευε». Βέβαια, επειδή κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, όταν μάθαινε ότι κάποιος είχε χάσει τη γυναίκα του ή άλλο συγγενικό του πρόσωπο, δεν δίσταζε ακόμη και να χρησιμοποιεί το ίδιο της το σπλάχνο, την κόρη της -που οδηγήθηκε στο απονενοημένο διάβημα- προκειμένου να κερδίσει τη συμπάθειά τους. Την κόρη της άλλοτε την παρουσίαζε ως δολοφονημένη και άλλοτε ως θύμα τροχαίου.
Εφυγε ξυπόλητη από την Αλβανία και βρέθηκε με ένα βουνό λεφτά
Αν και η «μαύρη χήρα» ξεκίνησε πάμφτωχη και καταφρονημένη από την πατρίδα της, κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει πάμπλουτη αρπάζοντας δεκάδες περιουσίες ευκατάστατων γερόντων. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», το χρήμα για την 54χρονη έρεε άφθονο και αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή που έπεσε στα χέρια των διωκτικών αρχών, στο σπίτι που νοίκιαζε στη Λούτσα Αττικής. Σε νομότυπη σωματική έρευνα οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω της και κατέσχεσαν το ποσό των 40.000 ευρώ, χρήματα που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει κατά τη διάρκεια της ομολογίας της.

Ακόμη, στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα βιβλιάρια τραπέζης καθώς και κάποιες ιδιαίτερα σημαντικής αξίας επιστολές, οι οποίες και οδήγησαν τις αρχές μπροστά σε ένα... βουνό από λεφτά. Συγκεκριμένα, βρέθηκε μια επιστολή που είχε στείλει η ίδια, στις 9 Μαΐου 2009, χρησιμοποιώντας το όνομα Μαρία Συνοδινού, στον διευθυντή μεγάλης τράπεζας στην Αθήνα, στην οποία του ζητούσε να της ρευστοποιήσει τα αμοιβαία κεφάλαια που είχε σε μεγάλη αμερικανική τράπεζα. Μάλιστα, η ίδια είχε ανοίξει λογαριασμό στον οποίο ζητούσε να μπουν τα χρήματα της ρευστοποίησης. Ο διευθυντής του τραπεζικού καταστήματος την ενημέρωσε με επιστολή του ότι τα χρήματα, περίπου 670.000 ευρώ, θα έμπαιναν στον λογαριασμό της στις 14 Οκτωβρίου 2009.

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή ίσως ήταν και το κίνητρο που οδήγησε στη δολοφονία του 42χρονου επιχειρηματία Τάσου Τσαγκαρόπουλου. Η επιστολή της «μαύρης χήρας» στάλθηκε στις 9 Μαΐου και λίγες μέρες αργότερα, στις 23 Μαΐου, η γυναίκα-αράχνη, όπως έχει παραδεχτεί η ίδια, σκότωσε με τον σύντροφό της τον άτυχο επιχειρηματία. Ολα τα στοιχεία μαρτυρούν ότι ο Τάσος Τσαγκαρόπουλος, που είχε οικονομικές συναλλαγές με την 54χρονη, έμαθε για τη ρευστοποίηση των αμοιβαίων κεφαλαίων και πήγε στο Διακοφτό για να της ζητήσει εξηγήσεις. Δεν πρόλαβε όμως να πάρει καμία απάντηση καθώς δολοφονήθηκε άγρια.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν ακόμη και τα τέσσερα βιβλιάρια τραπέζης που έχουν βρεθεί στην κατοχή της και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών για να διαπιστωθεί πόσα ακόμη χρήματα είχε αρπάξει η «μαύρη χήρα». Ωστόσο, υπάρχει και η υποψία ότι αρκετά μεγάλα ποσά έχουν κατατεθεί σε τράπεζες του εξωτερικού ή ακόμη και σε off shore εταιρείες. Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι στην κατοχή της βρέθηκαν και 22.000 δραχμές, χρήματα που, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, τα είχε αρπάξει από κάποιον ηλικιωμένο που τα είχε μαζί με τις άλλες οικονομίες του.

ΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ
Οπως αποκάλυψε, χθες, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η «Espresso», τόσο στο σπίτι του άτυχου επιχειρηματία στην Καισαριανή όσο και στην κατοχή της 54χρονης βρέθηκαν δεκάδες ερωτικές επιστολές και μηνύματα που έστελνε η ίδια στον Τάσο Τσαγκαρόπουλο. Στα ερωτικά ραβασάκια της, η «μαύρη χήρα» εμφανιζόταν ως μια ερωτευμένη γυναίκα που δεν άντεχε να ζει ούτε λεπτό μακριά του, ενώ δήλωνε τόσο παθιασμένη, που θα έκανε τα πάντα για εκείνον.

«Αγάπη μου, ευχαριστώ τον Θεό που σε γνώρισα. Τη μοίρα που σε έφερε κοντά μου. Για πάντα δική σου, Λία (σ.σ.: Ευαγγελία)» γράφει σε ένα από τα δεκάδες σημειώματα, ενώ σε ένα ακόμη μήνυμά της του αναφέρει: «Τάσο, τα λεπτά, οι ώρες μακριά σου είναι ένα μαρτύριο. Δεν βλέπω τη στιγμή να σε σφίξω στην αγκαλιά μου». Ολα τα ερωτικά ραβασάκια είναι γραμμένα με πολύ πάθος, πλην του τελευταίου, στο οποίο φανερά απογοητευμένη τού γράφει: «Παρ’ όλο που δεν μπορείς να δεχτείς την αγάπη μου και να με δεις ως γυναίκα, μου αρκεί να σε έχω δίπλα μου έστω και ως φίλο και συνεργάτη».

Πολλά ερωτικά σημειώματά της, ακόμη και ποιήματα για τον Τάσο Τσαγκαρόπουλο βρέθηκαν γραμμένα και στην ατζέντα της, η οποία έχει κατασχεθεί από τις διωκτικές αρχές. Στην προσωπική της ατζέντα βρέθηκαν πολλά ονόματα και τηλέφωνα ανθρώπων με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή και συνεργαζόταν. Ολα βρίσκονται υπό εξέταση και όπως εκτιμούν οι αρχές, ίσως το προσωπικό της σημειωματάριο αποτελέσει την άκρη του νήματος και τους οδηγήσει στα ίχνη των συνεργατών της. Των ανθρώπων που τη βοηθούσαν να φέρνει εις πέρας τα σατανικά της σχέδια.

Εκπληξη, ωστόσο, προκαλεί το μήνυμα που έχει γράψει στην ατζέντα για τη νεκρή κόρη της. Το κορίτσι που δεν άντεξε την κατακραυγή της κοινωνίας και λίγο καιρό μετά την αποτρόπαια δολοφονία του πατέρα της στην Αλβανία έβαλε τέλος στη ζωή του. «Καρδούλα μου, συγχώρησέ με. Από εδώ και πέρα θα είμαι για πάντα μαζί σου. Σε αγαπώ. Καλή αντάμωση, Λιάνα μου. Ησουν μόνο είκοσι ετών και επτά μηνών» γράφει, ζητώντας της να τη συγχωρέσει για τον τεμαχισμό του πατέρα της.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...