Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Σήμερα στο δικαστήριο η υπόθεση Αλβέρτη

Η περιπέτεια του Γιώργου Αλβέρτη και της Αλεξίας Έβερτ, συγκλόνισε πριν από λίγα χρόνια το πανελλήνιο! Μία οικογένεια που δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως πριν, ένας γιατρός που αυτοκτόνησε κάτω από περίεργες συνθήκες, δύο συνάδελφοί του που κάθονται σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου και δεκάδες στόματα που παραμένουν κλειστά, συνθέτουν το πάζλ μίας σύγχρονης τραγωδίας! Η απόλυτη ευτυχία!

Ο Γιώργος Αλβέρτης και η Αλεξία Έβερτ, έμοιαζαν να τα έχουν όλα! Δύο γοητευτικοί νέοι, από εύπορες οικογένειες, με παιδεία και σωστή ανατροφή, με λαμπρές σπουδές και επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, συναντήθηκαν, αγαπήθηκαν δυνατά και ένωσαν τις ζωές τους! Καρπός του μεγάλου τους έρωτα, ο γιος τους, που ήρθε να συμπληρώσει την εικόνα της απόλυτης ευτυχίας!

Κι ύστερα... σκοτάδι! Στα 39 του, ο Γιώργος Αλβέρτης μπήκε σε μεγάλο νοσοκομείο για να αφαιρέσει μια κύστη από τον εγκέφαλο. "Επέμβαση ρουτίνας", την είπαν οι γιατροί! Μία επέμβαση που άλλαξε τη ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του, για πάντα!
"Ο κλήρος του θανάτου..."

«Από σωρεία λαθών, παραλείψεων και επιπολαιοτήτων των αρμοδίων, με λίγη δόση αλαλούμ και αλαζονείας για αλατοπίπερο, άνοιξαν για μας οι πύλες της κόλασης, λες και τραβήξαμε τον κλήρο του θανάτου μπαίνοντας σε αυτή την κλινική... Βγήκε αγνώριστος. Ανέγγιχτα έμειναν μόνο το πλατύ χαμόγελό του και η αξιοπρέπειά του. Ξεκινήσαμε ξανά σχεδόν από το μηδέν», είχε δηλώσει η κ. Αλεξία Έβερτ!

Κάπως έτσι, το μεγαλοστέλεχος της τράπεζας που όλοι θαύμαζαν για το μυαλό και τις γνώσεις του, βρέθηκε να μαθαίνει να μιλά, να περπατά, να διαβάζει, σαν να ξαναγύρισε στην παιδική του ηλικία!
Στο πλευρό του, το "άλλο του μισό", η Αλεξία Έβερτ, περιγράφει την προσπάθεια που κάνουν ως ένα νέο ταξίδι ζωής. "Καταφέραμε με τον Γιώργο να μετατρέψουμε την κόλαση σε Οδύσσεια, σε ένα ταξίδι που δεν ξέρουμε πού θα μας βγάλει", λέει χαρακτηριστικά!

Η αυτοκτονία και τα κλειστά στόματα
Τρεις ήταν οι γιατροί που χειρούργησαν τον Γιώργο Αλβέρτη πριν από 5 χρόνια σε μεγάλη ιδιωτική κλινικής. Ανάμεσά τους ο Δημήτρης
Αγγελιδάκης, έθεσε τέρμα στη ζωή του τον περασμένο Ιανουάριο και που σύμφωνα με τα στοιχεία δεν είχε την ευθύνη της επέμβασης.
Λίγες ώρες πριν θέσει τέλος στη ζωή του, ο Αγγελιδάκης είχε καταθέσει υπόμνημα για την υπόθεση "Έπραξα εις το ακέραιο το καθήκον μου και δεν με βαρύνει η παραμικρή αμέλεια", έγραφε αρνούμενος κατηγορηματικά ότι ευθύνεται για την εξέλιξη της υγείας του Γιώργου Αλβέρτη.
Στο υπόμνημα διευκρίνιζε πως ο ίδιος ήταν βοηθός του αναπληρωτή καθηγητή που πραγματοποίησε τις επεμβάσεις! Αμέσως μετά την αυτοκτονία, γιατροί αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό που γνώριζαν τον αυτόχειρα, έκαναν λόγο για "προδοσία που δεν άντεξε" αλλά και για "εξιλαστήριο θύμα".
Όλα αυτά όμως off the record, μακριά από την δημοσιότητα που θα μπορούσε να θίξει συντεχνιακά συμφέροντα ή να θέσει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας τους!
Σήμερα η δίκη
Σήμερα οι δυο νευροχειρουργοί θα βρεθούν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για σωματική βλάβη από αμέλεια σε βάρος του Γιώργου Αλβέρτη, συζύγου της Αλεξίας Έβερτ.
Ο Γιώργος Αλβέρτης έχει καταθέσει και αγωγή σε βάρος των δύο γιατρών, ζητώντας αποζημίωση συνολικού ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ. Στην αγωγή του δεν στρέφεται σε βάρος των κληρονόμων του Δημήτρη Αγγελιδάκη, παρά το γεγονός ότι με τη μήνυσή του καταλογίζει ευθύνες και στον αυτόχειρα.
Μένει να δούμε, αν αυτή τη φορά τα στόματα θα ανοίξουν! Πηγή:www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...