Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος, το 2010 έκλεισαν 1.500 από τα περίπου 18.000...
Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα από τα οποία προέρχεται το 50% των κερδών τους, περιόρισε δραματικά το ποσοστό κέρδους των περιπτερούχων.
Ενδεικτικό της κρίσης είναι οι δεκάδες αγγελίες πώλησης περιπτέρων, με τα ζητούμενα ποσά να κυμαίνονται από 8.000 ευρώ και να φθάνουν έως και τις 60.000 ευρώ, αναλόγως της τοποθεσίας, αν και σε πολλές περιπτώσεις ο όρος «τιμή συζητήσιμη» φανερώνει τη διάθεση διαπραγμάτευσης.
«Τα περίπτερα αλλάζουν χέρια. ΄Η μπαίνουν μετανάστες ή επιχειρηματίες», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτερούχων-Αναπηρικών Κυλικείων, Θοδωρή Μάλλιο.
«Δυστυχώς, οι φόροι έδωσαν τη χαριστική βολή στο περίπτερο σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που κρατούν τεφτέρι και άλλοι που πια το έχουν κόψει, γιατί δεν «βγαίνουν» ή ''φεσώθηκαν'' και άλλοι που για τον ίδιο λόγο αναγκάστηκαν να πωλούν τσιγάρα χύμα παρ' όλο που δεν επιτρέπεται». Σύμφωνα με περιπτερούχους, το τελευταίο διάστημα, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός αυτών που ζητούν τσιγάρα «χύμα», είτε για λόγους οικονομίας (κυρίως) είτε επειδή προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα... σταδιακά.
Πηγή:Καθημερινή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!