Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Ενα εκατ. λίρες για τον επικό γάμο

Kate and WillsImage by JeanM1 via FlickrΣτον ρυθμό του γάμου του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την αγαπημένη του Κέιτ Μίντλετον ζει η Βρετανία. Τα πάντα είναι έτοιμα, ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια σε αυτήν τη βασιλική τελετή, που αναμένεται να συγκεντρώσει επάνω της τα φώτα της δημοσιότητας από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οσο για τους Βρετανούς; Η 29η Απριλίου θα είναι αργία για τους περισσότερους εργαζόμενους, αφού εννέα στις δέκα εταιρείες έχουν αποφασίσει να δώσουν ρεπό στους υπαλλήλους τους προκειμένου να έχουν όλοι την ευκαιρία να συμμετέχουν στο πανηγυρικό κλίμα που θα επικρατεί στους δρόμους ή έστω να παρακολουθήσουν τον γάμο του νεαρού Βρετανού πρίγκιπα από την τηλεόραση.

Χιλιάδες προσκεκλημένοι, γαλαζοαίματοι, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και εκπρόσωποι κρατών, σταρ, φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού αναμένεται να παραβρεθούν στη γαμήλια τελετή. Για τον γάμο της δεκαετίας μιλούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ τα βρετανικά μέσα αναφέρονται σε αυτόν ως «ο γάμος του αιώνα». Εκτός από εκείνους που θα παρακολουθήσουν την τελετή από κοντά, υπάρχουν και εκατοντάδες άλλοι, γνωστοί και επώνυμοι που μέσω τηλεόρασης θα κάνουν σχόλια και αναφορές.

Περίπου δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατές υπολογίζεται ότι θα δουν από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους την τελετή, όπως είπε ο Βρετανός υπουργός Πολιτισμού Τζέρεμι Χαντ. «Θα είναι ένα τεράστιο γεγονός, το οποίο θα δουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, περίπου δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο». Αξίζει να αναφερθεί ότι τον γάμο του πρίγκιπα Καρόλου με την Νταϊάνα το 1981 είχαν παρακολουθήσει τηλεοπτικά 750 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Τα πάντα, από τις αφίξεις των καλεσμένων στο αββαείο του Ουεστμίνστερ μέχρι την ανταλλαγή των γαμήλιων όρκων του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ θα καλυφθούν με απευθείας μεταδόσεις και περιγραφές. Για τον λόγο αυτό έχουν στηθεί και μεγάφωνα σε κεντρικά σημεία του Λονδίνου, ενώ τεράστιες οθόνες στο Χάιντ Παρκ, στην πλατεία Τραφάλγκαρ και στο Ουίνδσορ θα δίνουν εικόνα από τα όσα συμβαίνουν στους δρόμους, στο αββαείο και το Μπάκιγχαμ.

DARWEN, ENGLAND - APRIL 11:  Kate Middleton an...Image by Getty Images via @daylifeΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

Κάτι περισσότερο από ένα εκατομμύριο λίρες θα κοστίσει ο γάμος του Ουίλιαμ και της Κέιτ. Από αυτά, το 10% θα βάλουν οι γονείς της Κέιτ και τα υπόλοιπα το παλάτι. Για την ακρίβεια, ο αείμνηστος παππούς της είναι αυτός που της κάνει τα έξοδα, αφού στη διαθήκη του άφησε 100.000 λίρες στην εγγονή του. Σύμφωνα με τους «Sunday Times», οι εκατό χιλιάδες λίρες από την περιουσία της νύφης θα καλύψουν τις ανάγκες του νυφικού -θα φτάσει τις 34 χιλιάδες ευρώ- και το φόρεμα της κουμπάρας και αδελφής της Κέιτ Πίπα Μίντλετον. Τα υπόλοιπα θα πάνε στα φορέματα των παρανύμφων και στις σουίτες των καλεσμένων στη high class περιοχή Belgravia. Ο,τι περισσέψει θα διατεθεί για τα έξοδα του ταξιδιού του μέλιτος.

Η βασιλική οικογένεια και η οικογένεια Μίντλετον θα καλύψουν όλα τα έξοδα του γάμου από την τσέπη τους. Ομως, τα μέτρα ασφαλείας και τα έξτρα δρομολόγια που έχουν κανονιστεί για εκείνη την ημέρα σε όλα τα μέσα μαζικής μετακίνησης του Λονδίνου θα τα πληρώσει το κράτος. Με άλλα λόγια, ο Βρετανός φορολογούμενος θα πληρώσει τελικά τη νύφη!

ΑΓΓΛΟΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ!
DARWEN, ENGLAND - APRIL 11:  A lady holds Prin...Image by Getty Images via @daylife

Το παλάτι έχει από καιρό ανακοινώσει το πρόγραμμα για τον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Οι χρόνοι των μετακινήσεων και των αφίξεων των προσκεκλημένων στο αββαείο του Ουεστμίνστερ δεν είναι τυχαίοι. Εχουν μελετηθεί με ακρίβεια δευτερολέπτου και ο καθένας αναλόγως του αξιώματός του θα φτάσει με τη σειρά του. Ολα θα γίνουν όπως προστάζει το βασιλικό πρωτόκολλο, ακόμη κι αν η νύφη δεν είναι γαλαζοαίματη. Εννοείται ότι έχουν μελετηθεί εναλλακτικές λύσεις για την άμαξα που θα μεταφέρει τους νιόπαντρους στο Μπάκιγχαμ μετά τον γάμο. Αν ο καιρός είναι καλός, θα χρησιμοποιηθεί μια ανοιχτή άμαξα σε κόκκινο και χρυσό, η οποία είχε κατασκευαστεί το 1902 για τον Εδουάρδο τον έβδομο. Σε περίπτωση που βρέχει, το ζευγάρι θα μεταφερθεί με κλειστή άμαξα του 1881, η οποία παραδοσιακά χρησιμοποιείται για να μεταφέρει στους γάμους τα βασιλικά ζευγάρια.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο γάμος θα τελεστεί στις 11.00 ώρα Βρετανίας, δηλαδή στη μία το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

10.15 με 11.45: Αφιξη των προσκεκλημένων στη Μεγάλη Βόρεια Πύλη του αββαείου του Ουεστμίνστερ. Πρόκειται για τους «απλούς» καλεσμένους, αυτούς που δεν φέρουν κάποιο τίτλο.

11.50: Αφιξη του πρωθυπουργού της Βρετανίας, εκπροσώπων ξένων κρατών και μελών διπλωματικών αποστολών.

12.10: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι φεύγουν από το Clarence House. (φωτό)
Clarence House, LondonImage via Wikipedia
12.15: Αφιξη του γαμπρού και του πρίγκιπα Χάρι στο αββαείο του Ουεστμίνστερ.

12.20: Μέλη ξένων βασιλικών οικογενειών φτάνουν στο Ουεστμίνστερ από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

12.20: Την ίδια ώρα, η μητέρα της νύφης Κάρολ Μίντλετον και ο αδελφός της Κέιτ, ο Τζέιμς, αποχωρούν από το «Goring Hotel» όπου διαμένει η οικογένεια της νύφης για το αββαείο.

12.38: Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα ξεκινούν από το Clarence House με κατεύθυνση το Ουεστμίνστερ.

12.40: Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της δούκας του Εδιμβούργου φεύγουν από το Μπάκιγχαμ.

12.45: Αφιξη της βασίλισσας στο αββαείο του Ουεστμίνστερ.

LONDON, ENGLAND - JANUARY 21:  A general view ...Image by Getty Images via @daylife12.51: Η Κέιτ Μίντλετον και ο πατέρας της Μάικλ ξεκινούν για το αββαείο από το ξενοδοχείο «Goring Hotel» (φωτό).  Για πρώτη φορά από το 1963, τη νύφη μεταφέρει στην τελετή αυτοκίνητο και όχι άμαξα. Η Κέιτ θα μεταφερθεί με μία Ρολς-Ρόις.

13.00: Εναρξη της γαμήλιας τελετής.

14.15: Λήξη της γαμήλιας τελετής. Η άμαξα που θα μεταφέρει τη νύφη και τον γαμπρό φεύγει από το αββαείο για το παλάτι του Μπάκιγχαμ συνοδεία της πομπής της βασίλισσας και της έφιππης φρουράς της.

14.30: Αφιξη της άμαξας με τους νεόνυμφους στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

15.25: Εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ στο μπαλκόνι του παλατιού μαζί με τους νιόπαντρους και τις οικογένειές τους.

15.30: Επίδειξη με μαχητικά αεροσκάφη της Βασιλικής Αεροπορίας. Πρόκειται για το περίφημο Flypast, την αεροπορική επίδειξη που γίνεται στα μεγάλα βασιλικά γεγονότα.

Αμέσως μετά τον γάμο η βασίλισσα Ελισάβετ θα παραθέσει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ γεύμα για εξακόσιους προσκεκλημένους, αξιωματούχους και μέλη βασιλικών οικογενειών και στις 9.00 το βράδυ ο πρίγκιπας Κάρολος θα δώσει δεξίωση και δείπνο για τριακόσιους προσκεκλημένους.

Η ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΑΒΒΑΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ-ΕΚΠΛΗΞΗ

Παρουσία 1.900 προσκεκλημένων, όσες άλλωστε είναι και οι θέσεις που διαθέτει το αββαείο του Ουεστμίνστερ, θα τελεστεί το μυστήριο του γάμου του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον. Τη λειτουργία θα τελέσει ο αρχιμανδρίτης του αββαείου, ενώ το πριγκιπικό ζευγάρι θα παντρέψει ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι. Μετά την ανταλλαγή των γαμήλιων όρκων, ο επίσκοπος του Λονδίνου θα απευθύνει ευχές προς τους νεόνυμφους.

Κουμπάροι του πριγκιπικού ζεύγους θα είναι ο αδελφός του Ουίλιαμ, ο πρίγκιπας Χάρι, και η αδελφή της Κέιτ, η Πίπα Μίντλετον.

Αυτό που αναμένεται να κλέψει την παράσταση, με τους παπαράτσι να έχουν εστιάσει εδώ και καιρό, είναι το πώς θα είναι η νύφη. Το νυφικό της είναι το μεγάλο μυστήριο, καθώς η Κέιτ μέχρι και σήμερα δεν έχει πει κάτι σχετικό. Η 29χρονη Βρετανίδα που κατάφερε να κλέψει την καρδιά του νεαρού πρίγκιπα Ουίλιαμ, όπως αποκαλύφθηκε, σχεδίασε μόνη της το νυφικό των ονείρων της. Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα της με τον Ουίλιαμ, τον περασμένο Νοέμβριο, η Κέιτ έβαλε μπροστά το σχέδιο «νυφικό». Στην πραγμάτωσή του συνέβαλε η σχεδιάστρια Σόφι Κράνστον, η οποία εργάζεται για λογαριασμό του οίκου Libelula.

Οσο για το χτένισμα της νύφης, είναι και αυτό ένα ακόμη μυστήριο. Το γνωστό πάντως είναι ότι έξι κομμώτριες έχουν αναλάβει να φτιάξουν τα μαλλιά της Κέιτ εκείνη την ημέρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι η αγαπημένη του πρίγκιπα Ουίλιαμ στις 29 Απριλίου θα μπει στο αββαείο του Ουεστμίνστερ ως δεσποινίς Κέιτ Μίντλετον και θα βγει ως πριγκίπισσα Αικατερίνη!

DARWEN, ENGLAND - APRIL 11:  A lady holds Prin...Image by Getty Images via @daylifeΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΙ

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους είναι βασιλιάδες, πρίγκιπες, στρατιωτικοί, διασημότητες της showbiz, αλλά και φίλοι του ζεύγους. Από αρχηγούς κρατών έχουν προσκληθεί μόνον εκείνοι της Κοινοπολιτείας, που σημαίνει ότι τα βασιλικά προσκλητήρια δεν πήγαν ούτε στον Λευκό Οίκο ούτε στα Ηλύσια Πεδία. Διακόσια άτομα, μέλη της βρετανικής κυβέρνησης και διπλωμάτες περιλαμβάνει η λίστα αυτή, όπως επίσης και τριάντα επίλεκτα μέλη του βρετανικού στρατού.

Από τη λίστα των καλεσμένων έχει αποκλειστεί η δούκισσα του Γιορκ Σάρα Φέργκιουσον, η οποία δεν είναι ευπρόσδεκτη στους βασιλικούς κύκλους μετά τα σκάνδαλα που ξέσπασαν πέρυσι γύρω από το όνομά της. Αντίθετα, τον βαθύπλουτο θείο της Κέιτ Γκάρι Γκόλντσμιθ, του οποίου κυκλοφόρησαν φωτογραφίες να σνιφάρει κοκαΐνη, όχι μόνο δεν τον απέκλεισαν αλλά θα είναι μεταξύ των εξακοσίων που θα δεξιωθεί η βασίλισσα Ελισάβετ μετά τον γάμο. Συνολικά, πενήντα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας προσκλήθηκαν, καθώς και άλλοι σαράντα γαλαζοαίματοι, μέλη ξένων βασιλικών οικογενειών.

Προς τιμήν της μνήμης της μητέρας του, ο Ουίλιαμ φρόντισε να καλέσει και ογδόντα ανθρώπους από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα με τα οποία ασχολείται, το Centrepoint, το Tusk Trust και το Royal Marsden Hospital, του οποίου η λαίδη Νταϊάνα ήταν πρόεδρος.

Τα χίλια άτομα από τους συνολικά 1.900 καλεσμένους είναι μέλη των οικογενειών της νύφης και του γαμπρού από την πλευρά της μητέρας του, της λαίδης Νταϊάνα, φίλοι και συμφοιτητές του ζευγαριού από το πανεπιστήμιο St Andrews, όπου και έγινε η γνωριμία τους. Μεταξύ των φίλων αυτών είναι και διάφοροι πρώην του ζευγαριού. Ακόμη και σε αυτήν την πολύ ξεχωριστή στιγμή για τη ζωή τους, ούτε η Κέιτ ούτε ο Ουίλιαμ ξέχασαν τους πρώην έρωτές τους. Η Ρόουζ Φάρκουαρ, το πρώτο κορίτσι του Ουίλιαμ, η Τζέκα Κρέιγκ, σύντομος αλλά φλογερός έρωτάς του, και η Αραμπέλα Μασγκρέιβ που έβγαινε με τον Ουίλιαμ προτού εκείνος φύγει για σπουδές στο St Andrews, είναι στη λίστα των καλεσμένων. Από την πλευρά της Κέιτ, ο Ρούμπερτ Φιντς, με τον οποίο έβγαινε στο πανεπιστήμιο προτού γνωρίσει τον Ουίλιαμ, και ο εφηβικός έρωτάς της Γουίλεμ Μαρξ, είναι στη λίστα των καλεσμένων της.

Από γνωστά πρόσωπα, που συναντάμε και στις στήλες της

showbiz, είναι το ζεύγος Μπέκαμ, ο Ελτον Τζον, ο «Μίστερ Μπιν» Ρόουαν Ατκινσον και ο σκηνοθέτης Γκάι Ρίτσι, που τυγχάνει να είναι και έκτος εξάδελφος της νύφης. Μαζί του όμως δεν θα εμφανιστεί η εδώ και έναν χρόνο αγαπημένη του, η σέξι Τζάκι Ενσλεϊ. Επίσης, αρκετοί διάσημοι αθλητές στη Βρετανία θα παρακολουθήσουν από κοντά τη γαμήλια τελετή, όμως δεν είναι ονόματα γνωστά σε εμάς.

ΜΑΙΡΗ ΚΟΝΤΟΛΟΥΡΗ-espresso
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...