Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Σε κίνδυνο η εύρυθμη λειτουργία της Ε.Μ.Υ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης φέρνει το θέμα στη Βουλή και ζητά διευκρινίσεις  από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Σημαντικά προβλήματα στην μετεωρολογική υποστήριξη της Ναυτιλίας και της Αεροναυτιλίας, αλλά και επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, αναμένεται να προκαλέσει η μετεγκατάσταση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από το χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, αποκαλύπτει πως η χρονοβόρα διαδικασία που θα απαιτηθεί θα επηρεάσει κατά πολύ την επιχειρησιακή διαθεσιμότητα των μέσων που απαιτούνται για την πρόγνωση του καιρού. Επιπλέον, μία ενδεχόμενη μετεγκατάσταση της υπηρεσίας θα κοστίσει περίπου 3-5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό απαγορευτικό για τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, τη στιγμή μάλιστα που για τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και την υλικοτεχνική βελτίωση της Μετεωρολογικής υπηρεσίας έχουν δαπανηθεί τα τελευταία χρόνια ποσά που φθάνουν τα 15.000.000 ευρώ.

Η Ε.Μ.Υ. καταλαμβάνει μόνο 6 στρέμματα της συνολικής έκτασης του παλαιού αεροδρομίου, που υπολογίζεται στα 5.500 στρέμματα, επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί εμπόδιο στον πολεοδομικό σχεδιασμό για την συνολική ανάπλαση και αξιοποίηση του χώρου. Επιπλέον, το ενδεχόμενο μετεγκατάστασής της αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται στον εν λόγω χώρο περισσότερα από 50 έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...