Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ποιος είναι ο Σαουδάραβας μεγιστάνας που είδε ο Αντώνης Σαμαράς


 Ο βαθύπλουτος επιχειρηματίας-επενδυτής Alwaleed bin Talal επέδειξε ενδιαφέρον για την Eurobank, όπως πληροφορείται το protothema.gr - Ο Δ. Αβραμόπουλος ήταν ο άνθρωπος που τον «εντόπισε» να κάνει διακοπές στη χώρα μας και τον έφερε σε επαφή με τον πρωθυπουργό


Ενδιαφέρον για την Eurobank φέρεται να επέδειξε, όπως πληροφορείται το protothema.gr, ο Σαουδάραβας μεγιστάνας Alwaleed bin Talal, ο οποίος έγινε δεκτός, το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, από τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο πολυπράγμων επιχειρηματίας-επενδυτής, που συγκεντρώνει περιουσία, η οποία υπολογίζεται από Forbes και Bloomberg μεταξύ 20 και 26 δισ. δολαρίων, βρίσκεται για διακοπές στη χώρα μας και «εντοπίστηκε» από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς το υπερπολυτελές σκάφος του βρίσκεται αρόδο στο Λαγονήσι.

Ο κ. Αβραμόπουλος ήταν ο άνθρωπος που έπεισε τον Μπιν Ταλάλ να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ ακολούθησε συνάντηση και του ιδίου του υπουργού με τον Σαουδάραβα δισεκατομμυριούχο.





Ποιος είναι ο Alwaleed bin Talal

Ο πρίγκιπας Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ είναι ο πλουσιότερος επιχειρηματίας στον αραβικό κόσμο. Με... χόμπι του τις επενδύσεις σε όλο τον κόσμο, ο ανιψιός του βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας κατάφερε να συγκεντρώσει μια αμύθητη περιουσία, εστιάζοντας τη δράση του κυρίως στο χώρο της κτηματαγοράς και του χρηματιστηρίου.

Όπως ήταν φυσικό, οι ικανότητές του στον τομέα των χρηματοοικονομικών δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες από τα αμερικανικά «λαγωνικά», που δεν άργησαν να του αποδώσουν το προσωνύμιο «ο Άραβας Γουόρεν Μπάφετ», συγκρίνοντάς τον με τον γνωστό Αμερικανό «γκουρού» των επενδύσεων.

Τα ενδιαφέροντα ωστόσο του βαθύπλουτου πρίγκιπα δεν φαίνεται να περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στον επενδυτικό τομέα. Αντίθετα, επεκτείνονται και σε αυτόν των media. Όντας ο ιδιοκτήτης του ομίλου MME Rotana, που περιλαμβάνει διάφορα δορυφορικά τηλεοπτικά δίκτυα της Μέσης Ανατολής, αλλά και ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος (με ποσοστό 5,7%) στη News Corporation, την εταιρεία-«ομπρέλα», η οποία στεγάζει όλα τα επιμέρους περιουσιακά στοιχεία του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ, ο Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ ήταν ένας εκ των ανθρώπων που στάθηκαν στο πλευρό του τελευταίου, όταν ο όμιλος κλυδωνιζόταν από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών της εφημερίδας News of the World, η οποία οδηγήθηκε τελικά σε «λουκέτο».

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας ασχολείται επίσης με το ποδόσφαιρο και συχνά-πυκνά «πετάγεται» μέχρι τα γήπεδα της Μεγάλης Βρετανίας, για να παρακολουθήσει αγώνες της αγαπημένης του, Έβερτον.


Παρά τις κατά καιρούς πιέσεις που δέχεται ωστόσο, ο άνθρωπος με τα τρία παλάτια, τα τέσσερα ιδιωτικά τζετ και την εντυπωσιακή συλλογή αυτοκινήτων, που αριθμεί περισσότερα από 200 πολυτελή «κομμάτια», έχει αρνηθεί να αναλάβει τις τύχες του ιστορικού αγγλικού συλλόγου, που «βολοδέρνει» στα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα της βαθμολογίας της Premier League.

Αντίθετα, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις επιχειρηματιών που... δεν ξέρουν τι έχουν, ο Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ έχει να επιδείξει ένα πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, αλλά και ουκ ολίγες χαρακτηριστικές «εκλάμψεις» ματαιοδοξίας, καθώς ουδέποτε προσπάθησε να κρύψει τον πλούτο του.

Το πιο πρόσφατο «project» του, λοιπόν, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι η ανέγερση ενός πύργου-ουρανοξύστη, ύψους 1.000 μέτρων, στην πόλη Τζέντα της Ερυθράς Θάλασσας, ο οποίος θα διαθέτει ένα ξενοδοχείο, καθώς και πολυτελή γραφεία και διαμερίσματα. Η ανέγερση του κτιρίου αναμένεται να διαρκέσει πέντε χρόνια και θα καταλαμβάνει μια περιοχή περίπου 500.000 τετραγωνικών μέτρων.

Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, ο πύργος της Τζέντα θα πάρει τη θέση του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, εκτοπίζοντας τον έτσι τον πύργο Μπουρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι, ο οποίος έχει ύψος 828 μέτρα.

Για το σκοπό αυτό, ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος έκλεισε συμφωνία με τον κατασκευαστικό όμιλο Μπιν Λάντεν, ο οποίος, φυσικά, ανήκει στην οικογένεια του αποθανόντα ιδρυτή της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν!


Μικρά-μικρά για τη ζωή του Σαουδάραβα μεγιστάνα

- Γεννημένος στις 7 Μαρτίου του 1955, ο Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

- Στην κατοχή του βρίσκονται ακίνητα αξίας 3,18 δισ. δολαρίων και επενδύσεις σε μέσα ενημέρωσης, αξίας 1,56 δισ. δολαρίων.

- Το χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις Citigroup, AOL, Twitter, Apple, Motorola, Fox News, καθώς και ξενοδοχεία, όπως η αλυσίδα Four Seasons, το Plaza της Νέας Υόρκης, το Savoy του Λονδίνου και το Grand Hotel στο Μόντε Κάρλο.

- Εκτός από τα ιδιωτικά τζετ και τα πολυτελή αυτοκίνητα, στη συλλογή του Σαουδάραβα πρίγκιπα ανήκει και το 86 μέτρων σκάφος Kingdom 5KR, το οποίο έχει εμφανιστεί μάλιστα σε ταινία του Τζέιμς Μποντ!

- Το «ποινικό μητρώο» του 56χρονου πρίγκιπα δεν είναι λευκό, καθώς έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν ότι, κατά τη διάρκεια κρουαζιέρας στη Μεσόγειο με το γιοτ Turama, νάρκωσε και στη συνέχεια βίασε ένα 20χρονο μοντέλο, ανοιχτά της Ίμπιζα.

- Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, με την αιτιολογία ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να στηριχθεί το κατηγορητήριο, όμως, ύστερα από έφεση, ξεκίνησε και νέα έρευνα.

protothema.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...