Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Το 83% των Ελληνίδων υπέστησαν βία από τον σύντροφό τους


Της ΜΑΡΙΑΣ ΓΚΟΥΡΤΣΙΛΙΔΟΥ

Πολλές γυναίκες, που ζουν ανάμεσά μας και είναι φίλες μας, συνάδελφοί μας, γειτόνισσές μας βιώνουν τον εφιάλτη της ενδοοικογενειακής βίας. Στην Ελλάδα το ποσοστό των γυναικών που έχει υποστεί κάποια μορφή βίας από τους άνδρες κυμαίνεται στο 83%. Την ίδια στιγμή, κατά μέσο όρο κάθε μήνα δύο γυναίκες δολοφονούνται στη χώρα μας από τους συντρόφους ή συζύγους τους.

Τα παραπάνω στοιχεία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Δημαρχείο της Αθήνας, με αφορμή τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με την οργάνωση WIN Hellas για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.
 
Η αντιδήμαρχος Ισότητας και Κοινωνικής Ένταξης Αλεξία Έβερτ - Αλβέρτη επεσήμανε ότι «το Γραφείο Ισότητας, που λειτουργεί από το 1991 στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, από την αρχή του 2010 μέχρι τώρα έλαβε περισσότερα από 2.000 τηλεφωνήματα γυναικών, που ζήτησαν βοήθεια για διάφορα θέματα. Το 40% αφορούσε σε θέματα κακοποίησης».
Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για τα θέματα σχολικής μέριμνας του Δήμου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας έκανε την ευχή «μέσα από τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και του WIN Hellas να σταθούμε όλοι σωστά στα κοινωνικά μας καθήκοντα. Να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών που έχουν από εμάς οι πολίτες και οι γυναίκες ειδικότερα, να ασχοληθούμε με περισσότερη προσοχή, ευαισθησία και ειλικρίνεια με τις αδικίες που συντελούνται σε βάρος τους».

Στο δύσκολο έργο που καλείται να φέρει εις πέρας το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Αθηναίων σχετικά με το μείζον κοινωνικό πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας αναφέρθηκε η πρόεδρος του WIN Hellas Μάντα Τσαγκιά - Παπαδάκου, προσθέτοντας τα εξής: «Σας ευχαριστώ θερμά που μέσω αυτής της συνεργασίας μας, δίνετε τη δυνατότητα στις γυναίκες του Δήμου Αθηναίων να μιλήσουν για το πρόβλημά τους. Χορηγώντας το πρόγραμμα «ο σωστός τρόπος ζωής» μπορούμε να συμβάλλουμε και εμείς με την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας στο έργο, που ήδη έχετε ξεκινήσει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο WIN Hellas είναι παράρτημα του διεθνούς οργανισμού WIN International Foundation και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο του 2006 κατά της βίας και υπέρ της ενδυνάμωσης των γυναικών, παρέχοντάς τους ψυχοκοινωνική στήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...