Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΟΣΕ: Έφτιαξαν γραφεία 1 εκ. ευρώ… για να τα γκρεμίσουν!!!

Πόσο αλήθεια μπορεί να στοιχίζουν 100 κομμάτια γυψοσανίδας για τη διαμόρφωση ενός χώρου 1000 τετραγωνικών μέτρων σε 20 γραφεία;

Ο ΟΣΕ πάντως πλήρωσε 1 εκ. ευρώ για να διαμορφώσει χώρο γραφείων στο σταθμό της Θεσσαλονίκης τα οποία μετά… γκρέμισε!!!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το 2002 πάρθηκε η απόφαση να δημιουργηθούν γραφεία στο συγκεκριμένο χώρο προκειμένου να φύγουν από το κτίριο που στεγάζονταν έναντι υψηλού ενοικίου μέχρι τότε, οι υπηρεσίες Βορείου Ελλάδος του οργανισμού.

«Ο Γενικός Διευθυντής είχε επιλέξει χωρίς να υπάρχουν μελέτες για πυρασφάλεια και εξαερισμό να φτιάξει στο συγκεκριμένο κτίριο γραφεία με γυψοσανίδες. Τα γραφεία αυτά στοίχισαν τότε ένα εκ. ευρώ. Σημειωτέων πως με ένα εκ. ευρώ εκείνη την εποχή έφτιαχνες καινούριο κτίριο για να στεγάσεις όλες τις υπηρεσίες Βορείου Ελλάδος.» δήλωσε στο Star ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Νίκος Κουτσιούκης.

Τα γραφεία φτιάχτηκαν και αφού δεν δόθηκαν οι απαραίτητες άδειες πυρασφάλειας, ξαναγκρεμίστηκαν.

Υπάρχει όμως και συνέχεια της παραφροσύνης. Στη θέση τους κατασκευάστηκαν καταστήματα τα οποία όμως και πάλι δεν εκμεταλλεύεται ο ΟΣΕ, αφού έχουν παραχωρηθεί σε κοινοπραξία έναντι μόνο κάποιου τιμήματος το μήνα, τη στιγμή που τα κέρδη του ΟΣΕ θα ήταν πολλαπλάσια εάν τα διαχειριζόταν μόνος του.

Το μόνο που λείπει τώρα είναι να μάθουμε ότι ξοδεύτηκε κανένα εκατομμύριο ευρώ ακόμη για το γκρέμισμα των γραφείων.

Λεφτά λοιπόν υπήρχαν… Μόνο που κάποιοι τα έφαγαν και σήμερα ο οργανισμός μας βάζει 3 εκ. ευρώ την ημέρα μέσα και έχει συνολικό χρέος 11 δις ευρώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...