Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ικανοποίηση αλλά και προβληματισμός των εμπόρων της Αθήνας για την ανάπλαση στο κέντρο


Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας για την απόφαση της κυβέρνησης, «έστω και αργοπορημένη», όπως σημειώνει, σχετικά με τις δράσεις αναβάθμισης του κέντρου της Αθήνας.

Οι έμποροι ζητούν η παρέμβαση της κυβέρνησης να μην περιοριστεί μόνο σε έργα ανάπλασης και πεζοδρομήσεις υποβαθμισμένων γειτονιών, αλλά να υπάρξουν ολοκληρωμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας, η αναβάθμιση αποτελούσε και αποτελεί πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου της πρωτεύουσας, καθώς καθημερινά βιώνει τις αρνητικές επιπτώσεις της διαρκούς και συνεχόμενης υποβάθμισης της αγοράς της Αθήνας.

Υπενθυμίζει ότι η εμπλοκή συναρμόδιων φορέων αποτελούσε πάντα τροχοπέδη των ενεργειών μας, ωστόσο τον Μάρτιο του 2010 και προκειμένου να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες εύρεσης λύσεων των προβλημάτων, ο ΕΣΑ πρωτοστάτησε στη δημιουργία άτυπης ομάδας εργασίας, στην οποία και συμμετείχαν εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων κυβερνητικών, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων της πόλης, όπου κατεγράφησαν σκέψεις, απόψεις και προτάσεις για την αναβάθμιση της λειτουργίας της πόλης και της αγοράς.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας, η παρέμβαση της κυβέρνησης δεν θα πρέπει να περιοριστεί μόνο σε ενέργειες που αφορούν αναπλάσεις και πεζοδρομήσεις υποβαθμισμένων γειτονιών. Αντιθέτως, να αποτελούν ολοκληρωμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης.

Συγκεκριμένα εκτιμά ότι απαιτούνται τα ακόλουθα:
  • Η ανανέωση και αναγέννηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με παραδοσιακές και καινοτόμες δράσεις.
  • Η επαναφορά της κατοικίας στο ιστορικό κέντρο με επανάκτηση του αισθήματος ασφάλειας.
  • Η περιβαλλοντική ανάπτυξη με συστηματικές και διαρκείς δράσεις, όπως γίνεται στις περισσότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης και στις πόλεις με ιστορικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον.
Ως κύριο ζήτημα επαναφέρει επίσης ο σύλλογος την πάταξη του παρεμπορίου, το οποίο αποτελεί μέσο επιβίωσης ενός μεγάλου αριθμού αλλοδαπών και μεταναστών. Προτείνει δε να δημιουργηθούν χώροι υποδοχής για τους αλλοδαπούς μετανάστες και παράλληλα να τεθεί σε εφαρμογή μια νέα μεταναστευτική πολιτική.

Παράλληλα οι πολίτες της πρωτεύουσας θα πρέπει, σύμφωνα με τον ΕΣΑ, να προστατευθούν από τις οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, τη γκετοποίηση και τα ναρκωτικά και να περιοριστούν οι συχνές σχεδόν καθημερινές πορείες και διαδηλώσεις, που παραλύουν την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...