Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Έρευνα για “μιζες” σε ΔΕΚΟ, Δήμους, ΤΕΙ και …Siemens


Την διενέργεια 10 διαχειριστικών ελέγχων σε ΤΕΙ, Νοσοκομεία, δημοτικές και άλλες επιχειρήσεις -μεταξύ αυτών και του Δήμου Θεσσαλονίκης- κατόπιν σχετικών καταγγελιών πολιτών ή σε συνεργασία με αρμόδια όργανα (Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κα) διέταξε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αποκατάσταση της διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Επίσης, διατάχθηκαν 25 έρευνες - ΕΔΕ κατά υπαλλήλων οικονομικών υπηρεσιών, τόσο της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου αλλά και σε Δ.Ο.Υ., τελωνειακές και κτηματικές υπηρεσίες.

Τι ψάχνουν

Αφορούν διερεύνηση καταγγελιών για χρηματισμό και παράνομο πλουτισμό, παράτυπους ελέγχους επιχειρήσεων, μη υποβολή εκθέσεων ελέγχου, παραλείψεις σε διαχειριστικούς ελέγχους, παράλειψη άσκησης καθηκόντων και συγκεκριμένα μέτρων προστασίας του αιγιαλού, διεύρυνση εμπλεκομένων σε κύκλωμα παράνομης επιστροφής Φ.Π.Α. στη Β. Ελλάδα προσώπων, για μη είσπραξη δασμών και λαθρεμπορία κλωστοϋφαντουργικών ειδών από την Κίνα, για παράτυπη παράδοση αφορολόγητων καυσίμων, παράνομη απουσία μετακινηθέντος υπαλλήλου, διαρροή προσωπικών δεδομένων, για έκδοση πλαστών ΑΦΜ και συνέργεια σε έκδοση πλαστών δηλώσεων ΦΠΑ κλ.π.

Παράλληλα διατάχθηκαν έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης στις περιπτώσεις που συνέτρεχε το στοιχείο του αθέμιτου πλουτισμού.

Εντολή ελέγχου περιουσιακής κατάστασης δόθηκε και κατά υπαλλήλων που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Siemens, με βάση την έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Το υπουργείο Οικονομικών είναι αποφασισμένο να μην αφήσει στεγανά σημεία από τον έλεγχο διαφάνειας και νομιμότητας ούτε στο εσωτερικό των δικών του υπηρεσιών και συνεχίζει σταθερά τη διερεύνηση επώνυμων και ανώνυμων καταγγελιών (τηλεφωνικό κέντρο 1517) προς αποκατάσταση και της αξιοπιστίας των ίδιων των οικονομικών υπηρεσιών, που παραμένουν σταθερά προσηλωμένες στον δύσκολο στόχο της αύξησης των εσόδων, στο πλαίσιο της νομιμότητας και της ίσης μεταχείρισης όλων των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...