Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Προβλήματα στην επιστροφή των εκδρομέων λόγω χιονόπτωσης

Snow in Greece, Jan 2006Image by RobW_ via FlickrΠροβλήματα παρατηρούνται στην επιστροφή των εκδρομέων που κινούνται στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης. Ουρές έχουν σχηματιστεί από την Στυλίδα μέχρι τη Λαμία λόγω έργων.

Έντονη είναι η χιονόπτωση στο τμήμα της εθνικής από τη Λαμία μέχρι το Μαρτίνο . Ειδικότερα, έντονη χιονόπτωση καταγράφεται από το 180ό χλμ στην περιοχή του Μώλου έως το 195ο χλμ κοντά στα διόδια της Αγίας Τριάδας, από την περιοχή των Καμένων Βούρλων στο 182ο χλμ έως το 165ο χλμ στον Άγιο Κων/νο , και στη οδό Αθηνών-Λαμίας από τα διόδια της Τραγάνας στο 125ο χλμ έως το Κάστρο της Βοιωτίας. Σε όλα τα σημεία βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα.

Ασταμάτητα χιονίζει από τις 16:00 μέσα στην πόλη της Λαμίας,ενώ έντονη χιονόπτωση καταγράφεται και στα βόρεια και τα δυτικά. Στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου τα αυτοκίνητα κινούνται με αλυσίδες από το 48ο χλμ στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

Στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού, με δυσκολία τα μηχανήματα κρατούν το δρόμο ανοιχτό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι αλυσίδες είναι απαραίτητες αφού τα καιρικά φαινόμενα συνεχώς γίνονται όλο και περισσότερο έντονα. Στο δρόμο Λαμίας-Άμφισσας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο Μπράλο και στο 51ο χλμ και σε κάποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Στα ορεινά χωριά και Φθιώτιδας χιονίζει ασταμάτητα από το μεσημέρι και σε κάποιες περιπτώσεις το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει και τα 30 εκ. Μέσα στην πόλη της Λαμίας δεν υπάρχουν προβλήματα αλλά η χιονόπτωση γίνεται περισσότερα έντονη από το απόγευμα.

Τα χιόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία σε Χορτιάτη και στον δρόμο για το νοσοκομείο «Παπανικολάου» ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και σε άλλες περιοχές περιμετρικά της Θεσσαλονίκης. Στα Γρεβενά, την Κοζάνη και την Φλώρινα χιονίζει και αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται μέσω Βίγλας και Βιτσίου και ορεινά του νομού Φλώρινας. tvxs.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...