Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Αρπάχτηκαν παπάδες για τα «τυχερά» του Ψυχοσάββατου

Τα «τυχερά» του Ψυχοσάββατου ήταν η αιτία να ανάψουν τα αίματα δύο ιερέων που βρέθηκαν στο ίδιο μέρος την ίδια ώρα.

Το περασμένο Ψυχοσάββατο στο νεκροταφείο του Αγίου Φλώρου (Μεσσηνία) ο ηλικιωμένος ιερέας του χωριού π. Νικόλαος Θ. πήγε να τελέσει τα τρισάγια. Ομως στο νεκροταφείο είδε ακόμη έναν νεαρό κληρικό που τελούσε τρισάγιο σε έναν τάφο και το αίμα του ανέβηκε στο κεφάλι. Τον πλησιάζει και τον ρωτά τι γυρεύει στο νεκροταφείο. «Φύγε από δω… Εγώ είμαι παπάς της ενορίας…»

Λόγια στα λόγια ο ηλικιωμένος ιερέας «είπε και δυο κουβέντες παραπάνω» όπως είπαν παρευρισκόμενοι, οι οποίοι αν δεν ήταν εκεί το νεκροταφείο θα είχε γίνει αρένα. Ο ηλικιωμένος ιερέας μίλησε άσχημα στον νεαρό κληρικό, ο οποίος έβαλε το κεφάλι κάτω και αποχώρησε από το κοιμητήριο.

Τα Ψυχοσάββατα είθισται η Μητρόπολη Μεσσηνίας να στέλνει στα κοιμητήρια και κληρικούς πέραν αυτών που υπηρετούν σε κάθε ενορία, προκειμένου να εξυπηρετείται ο κόσμος. Ετσι, το συγκεκριμένο Σάββατο είχε στείλει στο νεκροταφείο της ενορίας του Αγίου Φλώρου τον νέο ιερομόναχο Π.Α από την Καλαμάτα.

Προφανώς ο ηλικιωμένος ιερέας, ο οποίος ποτέ δεν έχει δώσει δικαίωμα, όταν είδε ότι στο νεκροταφείο υπάρχει και άλλος κληρικός σκέφθηκε πως τα «τυχερά» θα μοιραστούν, γεγονός που και λόγω οικονομικής κρίσης δεν τον ικανοποιούσε.

Η ενέργεια αυτή του ηλικιωμένου κληρικού έφθασε και στο μητροπολιτικό γραφείο. Ετσι, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος επέβαλε στον ιερέα την ποινή την τρίμηνης αργίας από κάθε ιεροπραξία.
ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ/espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...