Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Κανονικά προχωρά η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί

Τη θέση της ότι προχωρά κανονικά η απελευθέρωση του κλάδου των ταξί με βάση τους κανόνες που θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα εξέφρασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετά τις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών (ΣΑΤΑ) και των οδηγών (ΟΣΜΕ) ταξί.

Στη διάρκεια των συναντήσεων ζητήθηκαν οι προτάσεις των δύο σωματείων για το περιεχόμενο των κανόνων με βάση τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η έκδοση νέων αδειών ταξί. Αμέσως μετά το υπουργείο ανακοίνωσε:

«Η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί όπως αυτή έχει ήδη συντελεστεί βάση του νόμου 3919 του 2011. Η θέση της πολιτικής ηγεσίας, που εκφράστηκε και στις δύο συναντήσεις, είναι ότι προχωρά κανονικά η απελευθέρωση του επαγγέλματος με βάση τους κανόνες που θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα, όπως ο νόμος προβλέπει».

Το υπουργείο, επίσης, διέψευσε δηλώσεις της πλευράς των ιδιοκτητών ταξί ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρξει τρίμηνη διαπραγμάτευση και ότι οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση.

«Είναι παντελώς ανακριβές οτιδήποτε περιλαμβάνεται στις δηλώσεις των εκπροσώπων των ιδιοκτητών ταξί (ΣΑΤΑ) και δεν αντιστοιχεί στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος είχε αναφέρει ότι η Ομοσπονδία θα προσέλθει στο διάλογο με τις δικές της προτάσεις, οι οποίες θα είναι στη βάση του Προεδρικού Διατάγματος που προώθησε ο προηγούμενος υπουργός κ. Δημήτρης Ρέππας, βελτιωμένες προς το καλύτερο, σε ό,τι αφορά τον κλάδο των ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...