Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Σαν σήμερα το 1970 γινόταν πρωτοσέλιδο το διαζύγιο του Κων. Καραμανλή από την καλλονή Αμαλία

Ηταν από τα πλέον ισχυρά και γοητευτικά ζευγάρια. Αυτός ο πανίσχυρος Κωνσταντίνος Καραμανλής, λακωνικός, ασκητικός, αυτή η μεγαλοαστή, καλλονή της εποχής και μετέπειτα συγγραφέας Αμαλία. 


Σαν σήμερα το 1970 υπέβαλλαν αίτηση διαζυγίου σε γαλλικό δικαστήριο προκαλώντας σοκ στους κοσμικούς κύκλους – και όχι μόνο – της Ελλάδας. Το διαζύγιο βγήκε δύο χρόνια αργότερα, ενώ η πρώην κυρία Καραμανλή παντρεύτηκε τον μαιευτήρια Μεγαπάνο, πήρε το επίθετο του και έκανε λαμπρή καριέρα ως συγγραφέας, μένοντας πάντα μια από τις γοητευτικότερες γυναίκες της Αθήνας.


Και σήμερα βέβαια, εξακολουθούν οι περισσότεροι να την θεωρούν την αγαπημένη του «Πρώτη Κυρία της Ελλάδας». Και ήταν η ίδια που αδιαφορώντας για την εξουσία και την αίγλη, υπέβαλλε αίτηση διαζυγίου στην αρχιεπισκοπή της Αθήνας ζητώντας «χωρισμόν από κοίτης και τραπέζης από τον σύζυγο της, γιατί ορισμένοι λόγοι έκαναν αδύνατη την συμβίωση του ζεύγους». Το θέμα γίνεται πρωτοσέλιδο στον Οικογενειακό Θησαυρό που κυκλοφόρησε λίγες μέρες διαρρηγνύοντας το Χριστουγεννιάτικο κλίμα.


Τους ακριβείς λόγους ουδείς έμαθε, αν και ακούστηκαν πολλά περί τρίτου προσώπου, περί αγεφύρωτων διαφορών στην προσωπικότητα, ακόμη και για τη διαφωνία προς την απόκτηση ενός παιδιού έστω και μέσω υιοθεσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ.


Η Αμαλία Κανελλοπούλου γεννημένη το 1929, είναι κόρη του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, αδερφού του πολιτικού και φιλοσόφου Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Το 1951 παντρεύτηκε με τον μετέπειτα πρωθυπουργο Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον ακολούθησε και στα χρόνια που έζησε στο Παρίσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...