Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ποιος είναι ο βιαστής που υπερασπίζεται εδώ και επτά χρόνια η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Το καλοκαίρι του 2005 τέσσερις τουρίστριες, η Ντάνα Σέιντ από την Αυστραλία, η Νάταλι Κάρνιφ από τον Καναδά, μια ακόμη Αυστραλή τουρίστρια και μια Βορειοευρωπαία έκαναν το μοιραίο λάθος να εμπιστευθούν έναν Έλληνα -και μετέπειτα πελάτη της Ζωής Κωνσταντοπούλου- που προσφέρθηκε να τις ξεναγήσει στην Αθήνα. Εκείνος όμως είχε άλλες προθέσεις. Τις κέρασε μία τυρόπιτα -ποτισμένη- με υπνωτικό-κατασταλτικό χάπι Stilnox. Μόλις εκείνες άρχισαν να χάνουν τις αισθήσεις τους, τις μετέφερε σε ξενοδοχείο και τις βίασε.


Τα θύματα όμως ακόμα δεν έχουν δικαιωθεί, ενώ τις τελευταίες ημέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας πως συνήγορος υπεράσπισης του δράστη είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Ο δράστης Α.Ε, πατέρας δυο παιδιών, από τον Μάρτιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2005 έστηνε καρτέρι στα πλακόστρωτα σοκάκια γύρω από την Ακρόπολη και περίμενε καρτερικά μέχρι να εντοπίσει τα θύματα του, ασυνόδευτες τουρίστριες, οι οποίες έκαναν βόλτες τα αξιοθέατα κάτω από την Ακρόπολη.

Μόλις έβρισκε το θύμα του πλησίαζε με ύφος χαμένου τουρίστα ρωτούσε αρχικά στα ελληνικά για να βεβαιωθεί πως δεν πρόκειται για Ελληνίδες και στη συνέχεια με σπαστά αγγλικά να του πουν πως θα πάει σε κάποιο μαγαζί.

Εκείνες αν και δεν ήξεραν έπεφταν στην παγίδα της κουβέντας και μετά από λίγο ο δράστης τους έλεγε ότι ήταν Ελληνογάλλος, πιλότος της AirFrance και τις ρωτούσε αν ήθελε να τις ξεναγήσει στην Αθήνα, αφού όπως τους έλεγε ήταν λάτρης της Ελληνικής Ιστορίας.

Το κόλπο με το υπνωτικό στις τυρόπιτες

Ο Α.Ε. οδηγούσε τα θύματα του στο θέατρο του Διονύσου και αφού είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους με τη δήθεν ξενάγηση του. Όπως έιχε γράψει και η εφημερίδα «Veto» τους έλεγε πως πεινούσε και πήγαινε να πάρει μία τυρόπιτα. Μόλις επέστρεφε έκανε τον ευγενικό και τους προσέφερε τη μισή. Στο κομμάτι όμως που τους έδινε είχε τρίψει υπνωτικό χάπι, το Stilnox. Στην συνέχεια και αφού οι άτυχες κοπέλες άρχισαν να ζαλίζονται τις πήγαινε για ποτό στην Πλάκα και στη συνέχεια εκείνες σχεδόν αναίσθητες, ανήμπορες να αντιδράσουν τον ακολουθούσαν σε ξενοδοχείο, όπου τις βίαζε.

Η πρώτη καταγγελία για επίθεση από το βιαστή με τις τυρόπιτες έγινε στις 6 Μαρτίου 2005 από μια 29χρονη γυναίκα από την Αυστραλία. Η Νάταλι Κάρνιφ είπε τότε «σε μία από τις βόλτες μου στην πόλη συνάντησα έναν άνδρα. Όταν κατάλαβε ότι δεν είμαι Ελληνίδα, προσφέρθηκε να μου κάνει μια μικρή ξενάγηση. Δεν ήμουν καχύποπτη. Δεν υπήρχε λόγος. Θα ήταν μια μικρή ξενάγηση στην Ακρόπολη. Θα ήμασταν ανάμεσα σε κόσμο. Ήταν ένας άνδρας γύρω στα 45.

Κάποια στιγμή είπε ότι πείνασε. Πήγε και πήρε μια τυρόπιτα. Τον είδα δηλαδή που μπήκε σε ένα μαγαζί και όταν γύρισε μου πρόσφερε τη μισή. Όταν ο άλλος σου δίνει από το φαγητό που τρώει δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς.

Ήταν λίγο πικρή αλλά τότε δεν έδωσα σημασία. Μετά άρχισα να αισθάνομαι βαριά. Το κεφάλι μου, όχι το σώμα μου. Περπατούσα κανονικά. Το κεφάλι μου όμως συνεχώς βάραινε. Το επόμενο που θυμάμαι είναι ότι ξύπνησα σε ένα κρεβάτι ξενοδοχείου με αυτόν τον άνδρα στο πλευρό μου. Μόνο σαν εικόνα το θυμάμαι. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Το κεφάλι μου ήταν ακόμη πολύ βαρύ. Μόλις συνήλθα, συνειδητοποίησα ότι είχα βιαστεί.

Πήγα στην Αστυνομία και μου είπαν ουσιαστικά ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Επέμεινα. Πήγα και σε δεύτερο. Τελικά μου είπαν να πάω στο νοσοκομείο. Επισκέφθηκα τρία νοσοκομεία για να βεβαιωθεί ο βιασμός και να διαπιστωθεί ποια ναρκωτική ουσία μου είχε δώσει. Αισθάνθηκα πολύ άβολα γυρνώντας από γιατρό σε γιατρό και λέγοντας τα ίδια και τα ίδια.

Τελικά έμαθα πως μου είχε βάλει ένα δυνατό υπνωτικό, το Stillnox, το ίδιο είχε χρησιμοποιήσει για να ναρκώσει και τις άλλες κοπέλες. Έτσι έγινε γνωστός τότε στις αρχές ως ο βιαστής με την τυρόπιτα».

Ο δράστης επικαλέστηκε ψυχολογικά και συζυγικά προβλήματα

Από την πλευρά του απολογούμενος σε αστυνομία και ανακρίτρια ο 54χρονος άνδρας παραδέχτηκε ότι όντως έλιωνε χάπια Stilnox μέσα στις τυρόπιτες. Αρχικά είχε αποδεχθεί τις βάρος του κατηγορίες -βιασμός κατ΄εξακολούθηση- και ζητούσε την επιείκεια του εισαγγελέα καθώς από μικρός, όπως υποστήριξε, αντιμετώπιζε πολλά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία επιδεινώθηκαν λόγω προβλημάτων που είχε με την σύζυγό του.

Στη συνέχεια όμως τάλλαξε κατάθεση και αν και παραδέχθηκε ότι είχε δώσει στις κοπέλες το υπνωτικό, επέμενε πως όλες τους είχαν συναινέσει στην ερωτική πράξη.

Στη συνέχεια βέβαια ακολούθησε η γνωστή δικαστική οδύσσεια των θυμάτων με πρωταγωνίστρια τη συνήγορο υπεράσπισης του δράστη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο δικαστικός εφιάλτης των θυμάτων

Επτά χρόνια κρατά ο δικαστικός εφιάλτης τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο δράστη ενώ βρίσκονταν για διακοπές στην Ελλάδα. Οι δίκες τους αναβάλλονται συνεχώς, κυρίως μετά από αιτήματα που προβάλλει η συνήγορος υπεράσπισης του δράστη, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η επτάχρονη ταλαιπωρία των γυναικών στα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι μόνο αποτέλεσμα των συνήθων αναβολών που παίρνουν οι δίκες τους λόγω αποχών των δικηγόρων ή των δικαστών ή ακόμη και των εκλογών. Η καθυστέρηση της εκδίκασης των υποθέσεων οφείλεται κυρίως στα αλλεπάλληλα δικονομικά εμπόδια που ορθώνει η συνήγορος υπεράσπισης - και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Από το 2006 έως σήμερα στις δίκες για τους βιασμούς των τριών γυναικών από την Αυστραλία και της μιας από τη Βόρεια Ευρώπη έχουν λάβει χώρα δύο αναβολές λόγω απουσίας θυμάτων και μαρτύρων, τρεις λόγω αποχής και απεργίας δικηγόρων και δικαστικών και έξι αναβολές από την πλευρά της συνηγόρου και του κατηγορουμένου.

Επίσης, η εκδίκαση της έφεσης για τον βιασμό της Βορειοευρωπαίας, που διήρκεσε δέκα μήνες, διεκόπη πάνω από έξι φορές επειδή η κυρία Κωνσταντοπούλου έπρεπε να παρουσιαστεί σε άλλες δίκες, δύο φορές λόγω αιτήσεων εξαίρεσης και μία επειδή ασθένησε.

Παράλληλα, μέσα στο διάστημα αυτό η κυρία Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα πάντα με «Τα Νέα», υπέβαλε επιπλέον ενστάσεις πλαστότητας πρακτικών, μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου και ακυρότητας διαδικασίας, αιτήματα φωνοληψίας για τα πρακτικά αλλά και ιατρικών εξετάσεων.

Επίσης, κατέθεσε έξι προσφυγές επειδή δεν της δόθηκε ή της αφαιρέθηκε ο λόγος, τα οποία, όμως, όλα απορρίφθηκαν.

Η τακτική των αναβολών και ενστάσεων για τυπικούς λόγους που έχει ακολουθήσει επί επτά χρόνια η κ. Κωνσταντοπούλου προκαλεί αντιδράσεις ακόμα και από το ίδιο της το κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο της Σίσσυς Βωβού, μέλους του Δικτύου Γυναικών και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που δημοσιεύει επίσης η εφημερίδα «Τα Νέα»: «Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κώδικας δεοντολογίας για τους δικηγόρους και αν εφαρμόζεται».


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...