Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Η άλλη μάχη των πρωινών: Striptease Vs Brazilian

Το βαρύ οπλοστάσιο των πρωινών εκπομπών μόλις επιστρατεύτηκε. Βιωματική αποτρίχωση μπικίνι εσείς; Στριπτίζ-έκπληξη εμείς. Η μαζική καταστροφή φαντάζει πλέον αναπόφευκτη


Θυμάμαι με νοσταλγία τις ημέρες που η Σούζαν Ασμπι -η πάλαι ποτέ εμβληματική γυμνάστρια του «Πρωινού καφέ» την εποχή της παντοκρατορίας της Ρούλας Κορομηλά- μεταλαμπάδευε στη μέση Ελληνίδα νοικοκυρά την τεχνογνωσία της Τζέιν Φόντα στο αερόμπικ. Ηταν αγνά χρόνια. Το κοπής κατηχητικού σχολείου φορμάκι μιας τηλεοπτικής γυμνάστριας φάνταζε τότε να ακροβατεί στα όρια της ανοχής της σεμνοτυφίας του φιλοθεάμονος κοινού. Κι ύστερα ήρθαν οι μίνι επιδείξεις μόδας στα πλατό των πρωι­νών εκπομπών. Ολόσωμα και μπικίνι μαγιό παρήλαυναν Γενάρη μήνα στις οθόνες. 

Σκοπός φυσικά δεν ήταν να ενημερωθεί η τηλεθεάτρια για τις τάσεις της μόδας στα μαγιό που θα φορούσε σε ένα εξάμηνο, αλλά να αποσυμπιεστεί η ηδονοθηρική διάθεση των αρρένων τηλεθεατών, αφού οι πρωινές εκπομπές -παρά τις διαδόσεις και τα κλισέ- παραμένουν 20 χρόνια τώρα λαϊκό κεκτημένο γυναικών τε και ανδρών. Λίγο αργότερα το πανελλήνιο είχε την ευκαιρία να δώσει τα χέρια με τα απύθμενα, σχεδόν αβυσσαλέα, ντεκολτέ της Ελένης Μενεγάκη, η οποία πρόσφερε μια ευρύτερη ερμηνεία στην ετυμολογία της λέξης οφθαλμόλουτρο. Εντάξει, η υπόνοια γυμνής σάρκας, μιας ιδέας τορνευτού κορμιού, να, τόσο δα, στη μύτη του κουταλιού πάντα, ήταν διαχρονικά πιασμένη χέρι-χέρι με τα νούμερα της AGB.

Πολλά έχουν δει τα μάτια μας στα 24 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης, μα αυτό που συνέβη στις αρχές της εβδομάδας στα πρωινά μάς έφερε τρόμο - και ένα ανείπωτο «άουτς» στα χείλη, σαν εκείνο που κάθε γυναίκα προσπαθεί να πνίξει την ιερή και απολύτως ιδιωτική στιγμή της αποτρίχωσης μπικίνι. Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να μάθαμε να τρώμε τηλεοπτικά, να συζητούμε για το σεξ τηλεοπτικά, να κουτσομπολεύουμε τηλεοπτικά, να λέμε τα εσώψυχά μας τηλεοπτικά (βλ. αθάνατη σχολή Μικρούτσικου με επίγονο την Τατιάνα), να αναζητούμε χαμένους συνανθρώπους μας τηλεοπτικά, όμως τέτοια κοινωνική προσφορά σαν αυτή που έκανε η εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, εφάμιλλη θαρρείς τηλεμαραθωνίου, δεν είχαμε ξαναδεί. Ας μιλήσουμε λοιπόν για το μπραζίλιαν.


Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου του σωτήριου έτους 2013 η Φαίη Σκορδά και η Σάσα Σταμάτη έγιναν μπροστάρισσες στον αγώνα για τηλεόραση που αναδύει ανόθευτη, άδολη μυρωδιά ανθρωπίλας. Φώναξαν στο στούντιο τη Χαρά Κόλλια, αισθητικό ειδικευμένη στην αποτρίχωση των ευαίσθητων γυναικείων περιοχών, και μίλησαν ανοιχτά για τον ανένδοτο αγώνα για αψεγάδιαστο, λείο σαν γυαλόχαρτο μπικίνι. Θύμα στον βωμό της ενημέρωσης, Ιφιγένεια θα τολμούσα να πω, έπεσε το μοντέλο το οποίο ανέλαβε αρχικά πρηνής και κατόπιν σε στάση «σκυλίσια μέρα», ή αλλιώς «στα τέσσερα», να καταδείξει στο πανελλήνιο ποια είναι η καλύτερη στάση για να κλαδέψεις τις οργιώδεις εκτάσεις τριχών που εκτείνονται από την κορυφή ως τον βυθό του εφηβαίου σου. Οι απορίες τόσο της Φαίης όσο και της Σάσας φάνηκαν παιδαριώδεις για δύο κυρίες της ηλικίας τους που κατά τα λεγόμενά τους τιμούν τις συνήθειες της Κλεοπάτρας.


Οσο για τα αγόρια της παρέας; Μπόρεσαν να ψελλίσουν μερικές ιαχές στερημένου εφήβου που ανακαλύπτει τη χαρά του Τιραμόλα αποσοβώντας τα γλιστρήματα στο πλατό από τη σιελόρροια που τα κατέβαλλε. Με μια λέξη; Αριστούργημα. Ωστόσο τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα και σίγουρα περισσότερο ενημερωτικά για τις φίλες τηλεθέατριες. Δυστυχώς, η κουβέντα έμεινε στο μπραζίλιαν και δεν προχώρησε βαθύτερα, στις τεχνοτροπίες «κουρέματος», λόγου χάρη, με τις ευφάνταστες ονομασίες: Τσάρλι Τσάπλιν, Αεροδιάδρομος ή Γιουλ Μπρίνερ. Αξίζει δε να θυμηθούμε πως «η πρόκληση για την πρόκληση» στο κατά τα άλλα οικογενεια­κό πρόγραμμα της πρωινής ζώνης του ΑΝΤ1 συνέβη μόλις μία ημέρα μετά τα γενέθλια της Τζένης Μπαλατσινού. Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου του σωτήριου έτους 2013 η Τζένη Μπαλατσινού είχε τα γενέθλιά της (χρόνια πολλά, να μας ζήσει, να τη χαιρόμαστε).


Οι συνεργάτες της λοιπόν όχι μόνο προνόησαν να της αγοράσουν τούρτα και να της κάνουν έκπληξη on air, αλλά «έζεψαν» καλλίπυγο νεαρό με ξυρισμένο κρανίο και 6-pack ανάγλυφο σαν τη ζωφόρο του Παρθενώνα να της προσφέρει το γενέθλιο γλύκισμα. Αφού η Τζένη έσβησε τα κεριά και έκανε μια ευχή, το αγόρι αποφάσισε να αποσβέσει τα χρήματα που πληρώνει στα γυμναστήρια και να κάνει ένα απλό και ανεπιτήδευτο στριπτίζ (από τη μέση και πάνω) μπρος στα μάτια της έκπληκτης παρουσιάστριας. Ουάου, θα ανακράζαμε αν βρισκόμασταν πίσω στο μακρινό 1992, το οποίο τραγούδησε κι ο Σάκης ο Ρουβάς. Αλλά είμαστε ήδη στο 2013, το γυμνό είναι το νέο ντυμένο και το στριπτίζ είναι όχι passe, αλλά τουλάχιστον vintage. Ωστόσο, φαίνεται πως η στρατηγική κίνηση του πρωινού ζεύγους του MEGA ώθησε σε σκέψη και περισυλλογή το ανταγωνιστικό ζεύγος του ANT1. Ισως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για την επιστράτευση ενός αληθινού όπλου μαζικής καταστροφής, ισχυρότερου για την αισθητική και την κοινή λογική και από το χημικό οπλοστάσιο του Ασαντ.




Δεν τρέφω πια την παραμικρή αμφιβολία πως μέχρι τα Χριστούγεννα η πρωινή ζώνη θα μοιάζει αν όχι με Τσερνόμπιλ, τουλάχιστον με Φουκουσίμα. Περιμένω με αγωνία τη στιγμή που θα δούμε σε live μετάδοση: α) τη γονιμοποίηση ωαρίου από σπερματοζωάριο, β) κάποια επαναστατική θεραπεία για τις αιμορροΐδες, γ) αναπαράσταση τεχνικών καθαρισμού ρουθουνιού μύτης από οδηγό ταξί εν ώρα οδήγησης. Πάντως, αν σε επόμενη εκπομπή επαναληφθεί αφιέρωμα στη γυναικεία ή -γιατί όχι;- στην ανδρική αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων, ας σκεφτεί κάποιος πως η ιδανική μουσική υπόκρουση θα είναι τα άπαντα της Kate Bush (διόλου τυχαία η συνωνυμία με τον θάμνο).



ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...