Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Τι απαντά ο Ομιλος Ρέστη για το δημοσίευμα περί φοροδιαφυγής

Aνακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» το οποίο συνέδεε τον Βίκτωρα Ρέστη με φοροδιαφυγή 31 εκατ. ευρώ, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, εξέδωσε ο Ομιλος Ρέστη.

Ο όμιλος Ρέστη, για την «αποκατάσταση της αλήθειας», τονίζει τα εξής:

«1. Έχει επιβληθεί από τις φορολογικές αρχές μια διοικητική ποινή 31 εκατομμυρίων ευρώ, στην εταιρεία FANTOM που ανήκει στον Όμιλο Ρέστη. Η ποινή αφορά πράξεις και παρατυπίες που αφορούν τον κατασκευαστή των ακινήτων και πραγματοποιήθηκαν πριν από την συμμετοχική ή διοικητική εμπλοκή του Ομίλου στην ως άνω εταιρία. Η εταιρεία έχει προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια για το θέμα αυτό.

2. Ο κ. Βίκτωρ Ρέστης δεν έχει καμία επιχειρηματική ή άλλη σχέση με κανένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στο σκάνδαλο.

3. Ο Όμιλος Ρέστη δεν εκφράζεται με «πρωτοπαλίκαρα», όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, αλλά μόνο με πρόσωπα που έχουν θεσμικό ρόλο στην εταιρεία.

4. Αν η εφημερίδα αναζητούσε πληροφόρηση από τον Όμιλο Ρέστη για την υπόθεση, όπως υπαγορεύει ο κώδικας δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θα είχε πληροφορηθεί τα πραγματικά περιστατικά.

5. Ο Όμιλος Ρέστη εκφράζει την λύπη του για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» και την επιδίωξη δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος του κ. Ρέστη. Θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα του, επιπροσθέτως δε, ζήτησε να δημοσιευθεί η ανακοίνωση αυτή από την εφημερίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...