Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Πολυτεχνείο: Tα μηνύματα εκείνης της γενιάς, έχουν μείνει ανεκπλήρωτα

Αθηναίοι κάθε ηλικίας περνούν από το Πολυτεχνείο για να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη της εξέγερσης του 1973.

Όλοι όσοι έκαναν δηλώσεις, από τους φορείς και τα κόμματα, συνδέουν τα μηνύματα του τότε με τη συγκυρία του σήμερα και πολλοί υποστηρίζουν ότι τα μηνύματα εκείνης της γενιάς, με κορυφαίο το “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” έχουν μείνει ανεκπλήρωτα.

    Ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση στεφάνου, κατήγγειλε κυβέρνηση και ΝΔ, αλλά και την τρόικα και πρόσθεσε ότι “η λαϊκή αγανάκτηση απέναντί τους πρέπει να γίνει συνειδητή δράση ανατροπής και οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας”.

    Η εκπρόσωπος των Οικολόγων -Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη, δήλωσε αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου, ότι “στην εποχή του Μνημονίου, το μήνυμα που εξακολουθεί να είναι επίκαιρο είναι η δυνατότητα να αντιστεκόμαστε σε πολύ ισχυρότερες εξουσίες”.

    Αργά το μεσημέρι σημειώθηκαν μικροεντάσεις μεταξύ εκπροσώπων παρατάξεων. Οταν εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ από διάφορες πανεπιστημιακές σχολές προσήλθαν στο Πολυτεχνείο και κατέθεσαν στεφάνια, φοιτητές που ανήκαν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, διαπληκτίστηκαν φραστικά μαζί τους, ενώ πέταξαν κύπελλα με νερό και καφέ. Μάλιστα, ορισμένοι πήραν τα στεφάνια των νέων και τα πέταξαν μακριά από το μνημείο του Πολυτεχνείου. Ωστόσο, το μικροεπεισόδιο αυτό, δεν επηρέασε την ομαλή πορεία της κατάθεσης στεφανιών.

    Οι πύλες θα κλείσουν στις 9 το βράδυ και αύριο οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 3 το μεσημέρι με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...