Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ένταση στα Εξάρχεια - Συμπλοκές έξω από την αμερικανική πρεσβεία

Ηρεμία επικρατεί αυτήν την ώρα στον χώρο του Πολυτεχνείου, ωστόσο ένταση παρατηρείται στον χώρο των Εξαρχείων όπου υπάρχπυν ομάδες περίπου εκατό αντιεξουσιαστών και σημειώνονται οδομαχίες και μικροσυμπλοκές.

Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την Αμερικανική πρεσβεία, αμέσως μετά τη λήξη του κύριου όγκου της μεγαλειώδους πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Νεαροί έριξαν πέτρες, καπνογόνα και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ έγιναν δεκάδες προσαγωγές.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη συμβολή των οδών Παπαδιαμαντοπούλου και Βασ. Σοφίας, μπροστά από το Νιμιτς, όπου ομάδες νεαρών έσπασαν το διάζωμα και αφού οπλίστηκαν με πέτρες τις πέταξαν εναντίον των αστυνομικών. Αργότερα, κάποιες εντάσεις υπήρξαν και στο σημείο της συμβολής της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με την Κηφισίας και τη Μεσογείων, όταν αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση κροτίδων για να διαλύσουν νεαρούς, ενώ ακολούθησε και κυνηγητό μέχρι το... Παίδων, την ίδια ώρα που αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν και προς την ΓΑΔΑ και διαλύθηκαν.

Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στις περισσότερες κεντρικές αρτηρίες της πόλης, με αποτέλεσμα το κέντρο να είναι απροσπέλαστο και να έχουν δημιουργηθεί μεγάλα μποριλιαρίσματα πέριξ αυτού. Λίγο μετά τις 7.30 το βράδυ, πάντως, όλοι οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία με εξαίρεση την Πατησίων μπροστά από το Πολυτεχνείο καθώς και κάποιους γειτονικούς στην περιοχή των Εξαρχείων.

Νωρίτερα επεισόδια σημειώθηκαν και στην Πλατεία Κοραή, όταν περίπου 100 αναρχικοί επιτέθηκαν σε φοιτητές. Μικροεντάσεις σημειώθηκαν και στις πορείες σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Κατα τα άλλα η πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα ήταν μεγαλύτερη σε συμμετοχή από άλλες χρονιές και υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περίπου 25.000 άτομα.

Περίπου στις 5:00 το απόγευμα, μία ώρα μετά την έναρξη της πορείας, η κεφαλή της έφτασε στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας. Την ίδια ώρα οι αψιμαχίες στην ουρά της πορείας συνεχίζονταν υπό το άγρυπνο βλέμμα 7.000 αστυνομικών που «καιροφυλαχτούσαν» προκειμένου να μην σημειωθούν έκτροπα.

Οι πύλες του ΕΜΠ έκλεισαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι για την κεντρική εκδήλωση και το προσκλητήριο των νεκρών ενώ μέσα στο Ίδρυμα βρίσκονται συνεχώς φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι. star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...