Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

«Επιθέσεις κατά Αστυνομικών δυνάμεων στη Κερατέα»


Η άποψη της αστυνομίας για τα γεγονότα στη Κερατέα , μαζί με στοιχεία και φωτογραφίες περιέχονται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν λίγο και κοινοποιήθηκε από το twitter.

H ανακοίνωση αναφέρει:


"Απογευματινές ώρες σήμερα, πραγματοποιήθηκαν στην Κερατέα τέσσερις (4) κατ’ οίκον έρευνες, στα πλαίσια προανάκρισης για επιθέσεις κατά Αστυνομικών δυνάμεων, εμπρησμούς και παράβαση του Νόμου περί εκρηκτικών που διενεργείται από την Δ/νση Ασφάλειας Αττικής. 

Σε μια οικία βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (1) συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, κενές φιάλες, μια (1) κάμερα, προσήχθη ένα (1) άτομο και ένα (1) ακόμη αναζητείται. 

Μετά το πέρας των κατ’ οίκον ερευνών, ομάδες ατόμων επιτέθηκαν με πέτρες, κροτίδες και βόμβες μολότοφ κατά των Αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν εξωτερικά του Α.Τ Κερατέας. 

Οι Αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν, κάνοντας την αναγκαία χρήση δακρυγόνων μέσων και συνέλαβαν τρία (3) άτομα που συμμετείχαν στις επιθέσεις. 

Επίσης επί της Λ. Λαυρίου πλησίον του Βιολογικού πάρκου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν παρουσία Εισαγγελέα, τριάντα δύο (32) βόμβες μολότοφ έτοιμες προς χρήση, οκτώ (8) φιάλες βουτανίου (γκαζάκια), ένα (1) μπιτόνι βενζίνης είκοσι (20) λίτρων, τρείς (3) αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί-εκρηκτικοί μηχανισμοί (βόμβες μολότοφ-φιάλες βουτανίου), δύο (2) μπουκάλια με καυστικό υγρό (άκουα-φόρτε) και εκατόν είκοσι (120) κενές φιάλες μπύρας . 

Σημειώθηκαν δυο (2) τραυματισμοί Αστυνομικών, οι οποίοι διακομίσθηκαν σε Νοσοκομείο".

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς

"Η κατάσταση στην Κερατέα- τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ-  έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη διότι προσπαθεί να λύσει με βία ένα σοβαρό ζήτημα. Οι συλλήψεις κατοίκων, η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, η συνεχής παρουσία, αλλά και οι προκλήσεις των ανδρών των ΜΑΤ καταδεικνύουν το απόλυτο αδιέξοδο. Η κυβέρνηση οφείλει τούτη την ώρα να παγώσει τις αποφάσεις της και να ανοίξει το διάλογο από μηδενική βάση για την εγκατάσταση των απορριμμάτων στην Κερατέα και την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης. Προϋπόθεση για να υπάρξει νηφάλιος λόγος και σύνθεση είναι η αποχώρηση των ΜΑΤ και το άνοιγμα των μπλόκων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...