Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Kατάληψη της Πρυτανείας από αντιεξουσιαστές

Το κτίριο της Πρυτανείας στα Προπύλαια βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη χτεσινή πορεία για τη γενική απεργία.
Οι καταληψίες έχουν ανοίξει τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις και καλούν σε συμμετοχή.
Υπενθυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια των χθεσινών κινητοποιήσεων προσήχθησαν τριάντα άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν δώδεκα για διάφορα αδικήματα.
Πριν λίγο, τα άτομα που συμμετέχουν στην κατάληψη εξέδωσαν ανακοίνωση:
"Στην απεργιακή πορεία της 11ης Μάη χιλιάδες διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεση τους στα αντικοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης που πλήττουν άμεσα τους εργαζομένους. Ενώ η ληστρική πολιτική της Τρόικας μαζί με την συνεργαζόμενη ελληνική κυβέρνηση ωθεί όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας στην απόλυτη εξαθλίωση και ανέχεια, οι δυνάμεις καταστολής επιτίθονται με λύσσα σε διαδηλωτές. Στη διαδήλωση της 11ης Μάη και ενώ ένα μεγάλο μέρος της πορείας είχε περάσει το κοινοβούλιο και κατευθυνόταν προς τα Προπύλαια, οι μπάτσοι επιτέθηκαν απρόκλητα και λυσσαλέα σε μπλοκ διαδηλωτών (συνελεύσεις γειτονιάς, εργατικά σωματεία βάσης, αναρχικοί – αντιεξουσιαστές , εξωκοινοβουλευτική αριστερά) ξυλοκοπώντας τους άγρια και ρίχνοντας τόνους χημικών. Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία (Νίκαια, ΚΑΤ, Ευαγγελισμός) ενώ 3 υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις.
Ο σύντροφος Γιάννης Κ δέχτηκε δολοφονική επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής. Χτυπημένος και με αίματα στο κεφάλι άρχισε να απομακρύνεται μαζί με διαδηλώτρια από την Πανεπιστημίου. Κατηφορίζοντας την οδό Αμερικής, στο ύψος της Σταδίου, μπήκαν σε στοά που ήταν παρόντες άνθρωποι που τον είδαν να αιμορραγεί. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε προθανάτια κατάσταση (σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν) στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας με εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι, χειρουργήθηκε άμεσα και νοσηλεύεται στην εντατική κλινική σε κωματώδη κατάσταση.
Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο οι επίσημοι μηχανισμοί χειραγώγησης, μαζί με τους απολογητές τους καθεστώτος δίνουν έντονες προσπάθειες προκειμένου να μετατρέψουν τη δολοφονική επίθεση σε «τραυματισμό υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες»¨απαλλάσσοντας με αυτόν τον τρόπο τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς (ελληνικό κράτος, δυνάμεις καταστολής). Η μνήμη της εξέγερσης του Δεκέμβρη γυρίσει σαν τσεκούρι πάνω από τα κεφάλια των κυρίαρχων που τρέμουν μπροστά στο γεγονός μίας νέας κοινωνικής έκρηξης. Παράλληλα οι δυνάμεις καταστολής σε αγαστή συνεργασία με μέλη ακροδεξιών οργανώσεων έχουν ξεκινήσει συντονισμένα πογκρόμ εναντίων πολιτικών χώρων και καταλήψεων (VillaAmalias, Σκαραμαγκά) επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να αποδιοργανώσουν τον «εσωτερικό εχθρό» στέλνοντας μηνύματα τρόμου και φόβου σε όποιον αγωνίζεται.

Σήμερα, 12 Μάη και ώρα 9 καταλάβαμε το χώρο των Προπυλαίων στην οδό Πανεπιστημίου. Ήδη έχουμε μετατρέψει το κτήριο και τον προαύλιο χώρο σε μέτωπο δράσης και αντιπληροφόρησης, ανάχωμα στην κρατική επέλαση και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

http://newsport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...