Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ποδηλατοπορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 18 και 19 Μαΐου

Όταν η φαντασία συναντά την ιστορική μνήμη ξεπερνά με...ορθοπεταλιές την  πολιτική αμνησία.

Με σύνθημα  "Τρέχω για τη ζωή, τρέχω για τη μνήμη"  η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) -ΜΚΟ- σας καλεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2011 για την ΑΘΗΝΑ και ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2011 για την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ σε μια διαφορετική συμβολική Πανελλαδική ποδηλατοπορεία, που γίνεται για πρώτη φορά εν όψει της 19ης Μαΐου (Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου) για να τιμήσουμε τα θύματα της Γενοκτονίας, 353.000 νεκρούς, με έναν οικολογικό, ανέξοδο, πρωτοφανή και συμβολικό τρόπο.

Απαραίτητη προϋπόθεση καλή διάθεση, παρέα, μνήμη, αξιοπρέπεια και σεβασμός.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δώστε βάσει προς το τέλος όσοι/όσες ΔΕΝ έχετε ποδήλατο---

 Σημεία συνάντησης

ΑΘΗΝΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2011 Ώρα: 20:00 μ.μ.
Σημείο εκκίνησης: Μπροστά από το νέο μουσείο της Ακρόπολης
Ενδιάμεση στάση: πλ.Δαβάκη,
Καλλιθέα/Παμποντιακό Ηρώο
Σημείο τερματισμού: πλ.Συντάγματος

Η διαδρομή έχει ως εξής:
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Διονυσίου Αεροπαγίτου (μπροστά ακριβώς από το νέο μουσείο της Ακρόπολης) ---> Αποστόλου Παύλου ---> Ηλία Παυλόπουλου ---> Ερμού ---> Πειραιώς ---> Παναγή Τσαλδάρη (Χαμοστέρνας) ---> Αγίας Σοφίας ---> 25ης Μαρτίου ---> Σιβιτανίδου === ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΤΑΣΗ: Πλατεία Δαβάκη/Παμποντιακό Ηρώο (15' στάση)=== ---> Ελευθερίου Βενιζέλου (Θησέως) ---> Καλλιρόης ---> Αθανάσιου Διάκου ---> Βασιλίσσης Αμαλίας ---> ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Πλατεία Συντάγματος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2011 Ώρα:16:30μ.μ
Σημείο εκκίνησης: Μνημείο Ναζιστικής Θηριωδίας, Χορτιάτης Θεσσαλονίκης
Ενδιάμεση στάση: Πανόραμα/Κολλέγιο "Ανατόλια"
Σημείο τερματισμού: Μνημείο Γενοκτονίας, πλ.Αγ.Σοφίας

Η ποδηλατοπορεία έχει συμβολικό χαρακτήρα, διοργανώνεται από ΜΚΟ, καμία μα ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με πολιτικά κόμματα, ΕΙΡΗΝΙΚΗ και είναι Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Η προς όλους.
Τα σημεία εκκίνησης, στάσης και τερματισμού έχουν συμβολική σημασία:

*Αθήνα... Μουσείο Ακρόπολης διότι η 18η Μαΐου είναι Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, είναι μνημείο ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, Εθνικής σημασίας, λίκνο πολιτισμού, λέγεται ότι η
Παναγία Αθηνιώτισσα (Σουμελά) είχε τον θρόνο της αρχικά στον Παρθενώνα, το Παμποντιακό Ηρώο ήταν το ΠΡΩΤΟ μνημείο που χτίσανε οι Πόντιοι πρόσφυγες στην Αθήνα (πλ. Δαβάκη, Καλλιθέα) και η πλ.Συντάγματος όπου είναι οι επίσημες κεντρικές εκδηλώσεις της ΠΟΕ.

*Θεσσαλονίκη... Μνημείο Ναζιστικής Θηριωδίας διότι εκεί σφαγιάστηκαν το 1944 από τους Γερμανούς 149 κάτοικοι του χωριού, Κολλέγιο "Ανατόλια" σφαγιάστηκαν στον Πόντο η αθλητική ομάδα"ΠΟΝΤΟΣ" και μαθητές και το Μνημείο Γενοκτονίας που είναι στην Ελλάδα το κεντρικό μνημείο για τη Γενοκτονία.

Όποια ποδήλατα θέλουν, μπορούν να έχουν πάνω τους μαύρα σημαιάκια (ένδειξη πένθους), Ελληνικά σημαιάκια (σφαγιασθήκαν επειδή ήταν Έλληνες χριστιανοί), κάποια ποδήλατα θα έχουν μπροστά από το τιμόνι μια καρτέλα για το συμβολισμό της ποδηλατοδρομίας, φωσφοριζέ γιλέκα...

Προσοχη παρακαλω! Όποιος/α δεν εχει ποδηλατο και θελει να συμμμετασχει στην ποδηλατοπορεια (Αθήνα), μπορει να ενοικιασει ποδηλατο απο κοντινό καταστημα, συστημενο!!!
Κανε κρατηση γιατι υπαρχει περιορισμένος αριθμός ποδηλατων (15 ποδηλατα).....

 http://www.athensbybike.gr/?page_id=59

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...