Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Κρατούμενοι καταγγέλλουν ότι οι «Πυρήνες» τους απειλούν με απομόνωση

Αποκαλυπτικό κείμενο αντεξουσιαστών που βρίσκονται στον Κορυδαλλό


Μέχρι και αναρχικοί κατηγορούν κρατούμενους μέλη των «Πυρήνων» ότι προχωρούν σε έκνομες ενέργειες στις φυλακές και προσπαθούν να ελέγξουν τα σωφρονιστικά καταστήματα.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού και τις αποκαλύψεις του «Βήματος» για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν του στην Α Πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού με μέλη της «Συνωμοσίας» και την προσπάθεια ελέγχου των φυλακών εκ μέρους τους, έρχεται ένα ηλεκτρονικό κείμενο αντιεξουσιαστών που αναρτήθηκε προ λίγων ωρών στο Διαδίκτυο να δώσει μια νέα διάσταση στο ζήτημα.


Δέκα κρατούμενοι αντιεξουσιαστές για τη ληστεία στον Βελβεντό (πριν από έναν χρόνο) αλλά και για άλλες ένοπλες ενέργειες που κρατούνται στη Δ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού εξαπολύουν επίθεση εναντίον του «πυρήνα» φυλακισμένων της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και μιλούν για «μαφιόζικες συμπεριφορές και απόπειρες δολοφονίας».

Για να συμπληρώσουν αμέσως μετά ότι «ένας σύντροφός μας απειλήθηκε από τους "Πυρήνες" ότι αν δεν ανακαλέσει μια προηγούμενη δήλωσή του θα έχει πρόβλημα σε όλες τις φυλακές και θα καταλήξει σε πτέρυγα απομόνωσης-προστασίας». Σαν αυτό δηλαδή να είναι θέμα των κρατουμένων που δείχνουν να ελέγχουν τις φυλακές και όχι των υπευθύνων των φυλακών.

Η διαμάχη των δύο πλευρών

Η αρχή της διαμάχης ανάμεσα στους αντιεξουσιαστές φέρεται να είχε γίνει με κείμενο που είχε αναρτήσει τον Ιούλιο του 2013 ένας από τους συλληφθέντες το 2010 για συμμετοχή στην οργάνωση. Με αυτό επέρριπτε ευθύνες για τη συνέχιση της κράτησής του σε νεαρούς αντιεξουσιαστές που είχαν συλληφθεί στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό.

Το «παλιό» φυλακισμένο μέλος των «Πυρήνων» ανέφερε λοιπόν σε ηλεκτρονική ανάρτησή του ότι θα μπορούσε να ήταν ελεύθερος λόγω παρέλευσης του 18μήνου αν οι εμπλεκόμενοι σε ληστεία στον Βελβεντό δεν είχαν χρησιμοποιήσει πλαστές ταυτότητές του για περίπου ένα χρόνο σε κάποιο σπίτι που χρησιμοποιούσαν. Οι ταυτότητες αυτές βρέθηκαν στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής με αποτέλεσμα να επεκταθεί το κατηγορητήριο κατά του διαμαρτυρόμενου-μέλους των «Πυρήνων».

Δύο από τους κατηγορούμενους για τις ληστείες στον Βελβεντό ανταπάντησαν ότι «είναι δύσκολο να αντισταθείς στη φυσική παρόρμηση να απαντήσεις στην ύπουλη απαξίωση με τρόπους αναντίστοιχους των ιδανικών μας. Κατ' αρχάς ας διασαφηνίσουμε ότι την πλαστή ταυτότητα πάνω στην οποία στηρίχθηκε η τελευταία υποδικία του (σ.σ. το παλιό μέλος των «Πυρήνων» που υπέγραφε το προηγούμενο κείμενο) δεν την κρατούσαμε για μουσειακούς λόγους αλλά γιατί τη θεωρούσαμε ακόμα χρήσιμη. Σοβαρό λάθος μας, που διαπράξαμε όμως, ακριβώς επειδή διατηρούσαμε συντροφικές σχέσεις με μέλη της Σπφ, και επειδή θεωρούσαμε ακόμα πιθανό να βγει απ' τη φυλακή, παρ' ότι ο ίδιος ισχυρίζεται πως είχαμε διακόψει επαφές ένα χρόνο πριν!»

Στο κείμενο αυτό των συλληφθέντων στο Βελβεντό δόθηκε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου νέα απάντηση των μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Όπως σημειώνουν, «δεν θα ξεπέσουμε λέγοντας το γνωστό "ουδείς αγνωμονέστερος εκ του ευεργετηθέντος". Όταν βοηθήσαμε κάποιους στις πιο δύσκολες στιγμές τους, το κάναμε γιατί το νιώθαμε αυθεντικά. Τα συναισθήματα δεν έχουν ανταλλάγματα, ούτε εξαργυρώνονται. Ή γίνονται πράξη ή αποκτούν την πικρή γεύση της απογοήτευσης ή της υποκρισίας».

Το ενδιαφέρον είναι ότι το ηλεκτρονικό αυτό κείμενο των φυλακισμένων «Πυρήνων» ολοκληρωνόταν με τη φράση-μήνυμα: «για αυτούς που ξέρουν, όσα είπαμε ισχύουν. Και ο νοών νοείτω. Αντίο χθες». Ωστόσο παραμένει άγνωστο αν αυτή η αναφορά με τον... αποχαιρετισμό στο «χθες» αφορούσε το σχέδιο απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού.

Και άγριος ξυλοδαρμός

Λίγα 24ωρα πριν από τη φυγή του 56χρονου καταδικασθέντος για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» υπήρξε μέσα στη φυλακή άγριος ξυλοδαρμός ενός αντιεξουσιαστή που είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον Απρίλιο του 2013 σε καφετέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η επίθεση αυτή αποδόθηκε σε κρατούμενα μέλη των «Πυρήνων» για τους οποίους τις τελευταίες ημέρες ασκείται κριτική ότι επιχειρούν να ελέγξουν τις φυλακές.

Οι δέκα αντιεξουσιαστές της Δ Πτέρυγας σημειώνουν στο ηλεκτρονικό κείμενό τους: «θεωρούμε πως η δόλια ενέδρα στο σύντροφό μας αποτέλεσε μία στιγμή ενός πολιτικοστρατιωτικού σχεδίου επιβολής της σιωπής γύρω από ζητήματα που αφορούν την εν λόγω οργάνωση. Πέραν του ότι ένας, μαφιόζικου χαρακτήρα, εκβιασμός καταστρατηγεί τις αναρχικές αξίες αποτελεί πλέον, όχι μόνο επίδειξη ακραίας εξουσιαστικής συμπεριφοράς αλλά και έκφραση ενός επικίνδυνου ολοκληρωτισμού και φετιχισμού της βίας που δυνητικά στρέφεται κατά πάντων και το σχέδιο αυτό ολοκληρώνεται με την απειλή εναντίον του συντρόφου ότι αν δεν ανακαλέσει θα έχει πρόβλημα σε όλες τις φυλακές και θα καταλήξει σε πτέρυγα απομόνωσης-προστασίας. Οπότε, να προσπαθείς να δώσεις τέλος στη εσωστρέφεια των αναρχικών με μια πράξη ωμής εξουσιαστικής βίας μπορεί να έχει δύο ενδεχόμενα: 1ον την πυροδότηση μιας ακόμα βίαιης σύγκρουσης-σφαγής μεταξύ αναρχικών για την οποία θα χυθεί άφθονο αίμα, σάλιο και μελάνι, ή 2ον την υποταγή όλων στον παραπάνω συντηρητικό κώδικα ιπποτικής τιμής που συνεπάγεται τον ακρωτηριασμό της κριτικής μέσω του φόβου και τον συνακόλουθο ευνουχισμό της αναρχίας από το σημαντικότερο εργαλείο της αυτεξέλιξης».

Β.Α. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ / tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...