Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Συλλογή με παλάτια έκανε ο Γριβέας, κατηγορούμενος του Τ.Τ.

"Συλλέκτης" πανάκριβων ακινήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποδεικνύεται ο Κυριάκος Γριβέας, εκ των βασικών πρωταγωνιστών στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου


Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής", από κοινού με τη σύζυγό του, Αναστασία Βάτσικα, διαθέτουν 19 πολυτελή κτίσματα (μονοκατοικίες, διαμερίσματα, σαλέ, γραφεία) και οικόπεδα "φιλέτα".

Οι... επενδύσεις μέσω δανείων του κ. Γριβέα στον κλάδο των ακινήτων τον ανακηρύσσουν επάξια σε "βασιλιά" του real estate. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι παρότι είχε αδυναμία σε ακριβά ακίνητα... αμελούσε, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, να δηλώσει το E9 όσα βρίσκονται στο εξωτερικό.


Το ζευγάρι Γριβέα - Βάτσικα, το οποίο αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές, καθώς έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τα "θαλασσοδάνεια" του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, είχε, ως φαίνεται, ακριβά γούστα.

Στην Ελλάδα το "χαρτοφυλάκιο" της οικογένειας Γριβέα περιέχει 15 ακίνητα, από τα οποία ξεχωρίζει η έπαυλη στην Παλαιά Πεντέλη και ο "πύργος" στον Οίτυλο.


Τα ακίνητα στο εξωτερικό βρίσκονται σε περιοχές για λίγους, στις πιο ακριβές συνοικίες του Λονδίνου (όπου ζούσαν μόνιμα μέχρι να αρχίσει η αναζήτησή τους) και των Βρυξελλών αλλά και στις γαλλικές Άλπεις κοντά στα σύνορα με την Ελβετία.

Η κατοικία τους στο Λονδίνο εντοπίζεται στο Citi, ενώ παράλληλα διαθέτουν γραφεία στο Great West House στο Μπρέντφορντ, δίπλα στον Τάμεση.

Από το ζευγάρι των επιχειρηματιών με την τεράστια ακίνητη περιουσία ξεκίνησε η έρευνα και η αποκάλυψη τελικά του σκανδάλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Γριβέας και Βάτσικα κατηγορούνται για άμεση συνεργία στα κακουργήματα που φέρονται ότι διέπραξαν ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. Άγγελος Φιλιππίδης και τα μέλη της διοίκησης της τράπεζας που χορηγούσαν δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις.


Τον Μάρτιο και τον Αύγουστο του 2009, σύναψαν με το Τ.Τ. δύο ομολογιακά δάνεια μέσω της εταιρίας C&C International Ανώνυμος Εταιρία Εμπορική, Ξενοδοχειακή, Τουριστική και Εταιρία Συμμετοχών, συνολικού ύψους 17 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία τους είχε ως αντικείμενο τη διοργάνωση και διενέργεια συνεδρίων και σεμιναρίων, κατά κύριο λόγο ιατρικού αντικειμένου.

Τα χρήματα παραδόξως δόθηκαν άμεσα, χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες εγγυήσεις και παρά το γεγονός ότι το πρώτο αφορούσε την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της εταιρίας για την ερχόμενη δεκαετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...