Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Πού βρίσκονται και τι κάνουν τώρα τα μέλη της «17Ν» που αποφυλακίστηκαν

Η εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, που ακόμη αναζητείται επανέφερε στην επικαιρότητα την «17 Νοέμβρη». Δώδεκα χρόνια μετά από την εξάρθρωση της οργάνωσης, κάποια από τα μέλη της αποτελούν ακόμη φόβητρο, όπως ο Ξηρός η εξαφάνιση του οποίου δημιουργεί ανησυχία για πιθανό νέο τρομοκρατικό χτύπημα. Αλλοι όμως από εκείνους που είχαν καθίσει τότε στο εδώλιο πλέον έχουν αποφυλακιστεί και τράβηξαν διαφορετικούς δρόμους.


Η Κυριακάτική Ελευθεροτυπία αναζήτησε την πορεία των μελών της «17Ν» από τη στιγμή που βγήκαν από το κελί και άφησαν πίσω τους τη φυλακή.


Αλλοι επέστρεψαν στις παλιές τους δουλειές και άλλοι απέτυχαν στη σχετική προσπάθεια. Από τους 19 αρχικώς κατηγορούμενους για συμμεοχή στην τρομοκρατική οργάνωση, στη φυλακή βρίσκονται ακόμη πέντε. Ανάμεσά τους ο «αρχηγός» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και ο Δημήτρης Κουφοντίνας που δεν μιλάνε μεταξύ τους και περνούν τις ημέρες τους διαβάζοντας. Οι δρόμοι που ακολούθησαν όσοι αποφυλακίστηκαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας:

Κωνσταντίνος Τέλιος: Δάσκαλος και ποιητής
Ο «Μάρκος» της «17 Νοέμβρη» έως τη σύλληψή του το 2002 ήταν δάσκαλος δημοτικού. Υστερα από την αποφυλάκισή του προσπάθησε να επιστρέψει στη διδασκαλία, αλλά η αίτησή του απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στον ελεύθερο χρόνο του γράφει ποιήματα. Σύμφωνα με τις καταθέσεις, συμμετείχε μεταξύ άλλων στη μεγάλη κλοπή πολεμικού υλικού από το Συκούριο.

Θωμάς Σερίφης: Παντρεμένος με δημοσιογράφο
Εμεινε στη φυλακή για περίπου τέσσερα χρόνια. Το 2010 παντρεύτηκε δημοσιογράφο μεγάλης εφημερίδας, με την οποία απέκτησε παιδί. Το παλιό του επάγγελμα ήταν οδηγός λεωφορείου, σήμερα απασχολείται περιστασιακά σε καφετέριες ως σερβιτόρος.

Παύλος Σερίφης: Ο συνταξιούχος
Είναι ελεύθερος από το 2005. Ζει με τη σύζυγό του στο Γαλάτσι, έχει τρία παιδιά και είναι πια συνταξιούχος του Δημοσίου. Ηταν το μέλος της «17Ν» που επειδή τραυματίστηκε σε τροχαίο και απέκτησε μόνιμη αναπηρία στο αριστερό του χέρι δεν συμμετείχε επιχειρησιακά στα χτυπήματα. Σήμερα αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Νίκος Παπαναστασίου: Ο κεραμοποιός
Επέστρεψε στην τέχνη που ασκούσε και πριν συλληφθεί. Μόλις αποφυλακίστηκε άνοιξε κεραμοποιείο. Είναι 61 χρονών και έχει δύο παιδιά από δύο γάμους.

Κώστας Καρατσώλης: Ο μεσίτης
Ο 47χρονος ζει στην Αθήνα και έχει δύο παιδιά. Μέχρι να συλληφθεί εργαζόταν ως μεσίτης διαμερισμάτων και οικοπέδων. Πριν από περίπου τρία χρόνια που αποφυλακίστηκε προσπάθησε και επέστρεψε στον ίδιο χώρο.

Σωτήρης Κονδύλης: Ο οικογενειάρχης
Ο 53χρονος που φέρεται να συμμετείχε σε εκτελέσεις της «17Ν» είναι πατέρας δύο παιδιών. Πριν τη σύλληψή του εργαζόταν σε γνωστή εταιρεία ζυθοποιίας στην Αθήνα, τώρα εργάζεται σε μάντρα με οικοδομικά υλικά.

Βασίλης Ξηρός: Σκιτσογράφος και κτηνοτρόφος
Από το καλοκαίρι του 2011 που αποφυλακίστηκε ο μικρότερος αδερφός του Χριστόδουλου Ξηρού ζει είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στο πατρικό τους στη Χαλκιδική, όπου ασχολείται συχνά με την κτηνοτροφία. Ασχολείται και με το σκίτσο, ένα από τους τρόπους με τους οποίους περνούσε την ώρα του στη φυλακή.

Πάτροκλος Τσελέντης: Ο φούρναρης
Μέχρι να συλληφθεί εργαζόταν σε ναυτιλιακή εταιρεία. Στον Κορυδαλλό πέρασε αμέτρητες ώρες στους φούρνους των φυλακών, με τη δουλειά του να του χαρίζει νωρίτερα την ελευθερία. Σήμερα ζει στο Ελληνικό.

Διονύσης Γεωργιάδης: Ο μουσικός
Ο 37χρονος ασχολείται ακόμη και σήμερα με τη μουσική- έχει κάνει σχετικές σπουδές. Ο ρόλος του στην οργάνωση ήταν περιφερειακός για αυτό και έμεινε μικρό διάστημα στη φυλακή. Τώρα βοηθά τον πατέρα του στο επιπλοποιείο που έχει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...