Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Προς κινητοποιήσεις οι περιπτερούχοι

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος (ΟΠΚΕ).
 
Όπως επισημάνθηκε στη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας, μετά τις διαδοχικές αυξήσεις της φορολογίας καπνού και εν μέσω της οικονομικής κρίσης, μεγάλο μέρος των περιπτέρων έχει ήδη βάλει «λουκέτο» και η συντριπτική τους πλειοψηφία αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.
 
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου, ο αφανισμός των καπνοπωλείων βρίσκεται επί θύραις, καθώς τα καπνικά αντιπροσωπεύουν ποσοστό 70 με 80% του συνολικού τζίρου τους. 
 
Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση εξουσιοδοτημένης αντιπροσωπείας του κλάδου με τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά σε σύντομο χρόνο με στόχο την ενημέρωσή του.
 
Παράλληλα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΠΚΕ, εξετάζεται το ενδεχόμενο συλλογικών αγωγών κατά των εμπλεκομένων στην παραγωγή, εισαγωγή και διακίνηση καπνοβιομηχανικών προϊόντων, με αίτημα την παράλειψη στο μέλλον «της κατάχρησης της δεσπόζουσας θέσης τους και των εναρμονισμένων πρακτικών τους» και την αποκατάσταση κάθε ζημίας των περιπτερούχων από τις πρακτικές αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...