Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Στις εκδηλώσεις για τους πεσόντες του μακεδονικού αγώνα ο Τέρενς Κουίκ


Τις σημερινές (20/10/2013) εκδηλώσεις για τους πεσόντες του Μακεδονικού Αγώνα τίμησε ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, εκπροσωπώντας και τη Βουλή των Ελλήνων (αφού δεν εμφανίστηκε κανείς...
άλλος Βουλευτής) και το Κίνημα των ΑΝΕΛ.


Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από την Ομοσπονδία των Δυτικομακεδονικών Σωματείων Αθηνών, με επιμνημόσυνη δέηση στο Ναό του Σωτήρος στην Πλάκα και με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.


Το παρόν τους έδωσαν εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο ίδιος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας και των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά το τέλος και της επιθεώρησης του τιμητικού αγήματος στο χώρο του Άγνωστου Στρατιώτη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ έκανε την εξής δήλωση:

«Την ώρα που ο επικίνδυνος γελωτοποιός των Βαλκανίων, ο εξτρεμιστής πρωθυπουργός της Βαρντάσκα Γκρουέφσκι, συνεχίζει την πλαστογράφηση της ιστορίας, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δώσαμε το παρόν μας σε αυτή την εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες στο Μακεδονικό Αγώνα.

Είναι ταυτόχρονα ένα μήνυμα προς τη συγκυβέρνηση, ότι πρέπει να σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας ΜΑΣ στους Σκοπιανούς.

Υπενθυμίζω ότι ως Τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος, έχω ζητήσει από τον Υπουργό Εξωτερικών και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο να παγώσει κάθε διαπραγμάτευση με το Νίμιτς και να φέρει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων για συζήτηση και έγκριση στη Βουλή των Ελλήνων.

Λυπάμαι που δεν ήταν σήμερα στις εκδηλώσεις κανένας άλλος συνάδελφος Βουλευτής από τα άλλα κόμματα του Κοινοβουλίου. Δεν φαντάζομαι ότι το έκαναν από ενοχή επειδή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ έχουν ήδη συμφωνήσει στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που ως έννοια συμπυκνώνεται στη λέξη «ξεπούλημα».

Επαναλαμβάνω ότι περιμένουμε το θέμα της ονομασίας να έρθει επιτέλους στη Βουλή. Και να δούμε εκεί, με ονομαστική ψηφοφορία, ποιοι θα ψηφίσουν τι».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...