Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Βίντεο - προπαγάνδα μοίρασε το Ισραήλ σε δημοσιογράφους


Συνέχεια στις προκλήσεις και την προπαγάνδα του Ισραήλ δίνει μουσικό βίντεο που μοιράστηκε την περασμένη Παρασκευή σε εκπροσώπους των ξένων ΜΜΕ και έχει αναρτηθεί στο youtube. Μετέπειτα ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας επιχειρεί να τα μπαλώσει δηλώνοντας ότι προοριζόταν για εσωτερική χρήση.

Πρόκειται για την γνωστή ως χασμπάρα, η ισραηλινή κρατική προπαγάνδα που στην προκειμένη περίπτωση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς προσβάλλει τους νεκρούς και τους τραυματίες του "Στολίσκου της Ελευθερίας". Το βίντεο αναφέρεται στην προσπάθεια των ακτιβιστών και είναι παραλλαγή του γνωστού τραγουδιού "We are the world" το οποίο σημαίνει (Eίμαστε ο κόσμος) ως "We con the world" (Κοροϊδεύουμε τον κόσμο).

Όπως αναφέρεται, έχει δημιουργηθεί από την εκδότρια της Jerusalem Post που δουλεύει επίσης στο κέντρο ασφαλείας και πολιτικής των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον.

Έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τους δημοσιογράφους, ο επικεφαλής του κυβερνητικού γραφείου ενημέρωσης Εφραίμ Ρόσμαν επιχείρησε να τα μπαλώσει με το εξής εμαιλ:

"Λόγω παρεξήγησης από τη μεριά μας, νωρίτερα σήμερα, βγάλαμε ένα λινκ σε βίντεο που είχε σταλεί για δική μας χρήση. Δεν προοριζόταν να δημοσιευθεί. Το περιεχόμενο του βίντεο δεν αντιπροσωπεύει την πολιτική ούτε της κυβέρνησης του Ισραήλ ούτε του γραφείου Τύπου. Απολογούμαστε για κάθε πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Ευχαριστώ για την υπομονή και την κατανόηση σας.Efraim Roseman".

Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...