Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Μια... στρατιά θηλυκά υποδέχθηκε τον Γιώργο

Ενας ολόκληρος στρατός από γυναίκες υποδέχθηκε τον Γιώργο Παπανδρέου κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη Λιβύη. Μάλιστα έμεινε κατενθουσιασμένος από τη θερμή υποδοχή που του επιφυλάχθηκε από τον ηγέτη της περιοχής Μοαμάρ Καντάφι στην παραδοσιακή τέντα. «Είναι χαρά μου που βρίσκομαι στην Τρίπολη της Λιβύης» είπε στον ομόλογό του, ενώ σήμερα το πρωί ο κ. Παπανδρέου, που έχει επιστρέψει στη χώρα μας, θα βρίσκεται στην Τρίπολη της Αρκαδίας προκειμένου να συζητήσει με τους τοπικούς φορείς τα προβλήματα της περιοχής.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός μετέβη στην αφρικανική χώρα προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις και όπως όλα δείχνουν, αυτές θα έρθουν εντός των επομένων μηνών, καθώς υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για τους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού, της παιδείας, της υγείας και της διευκόλυνσης των μετακινήσεων. Με τον Λίβυο ηγέτη συζήτησαν, μεταξύ άλλων, διεθνή θέματα, δίνοντας έμφαση στο Παλαιστινιακό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο άντρες παρακάθισαν σε γεύμα, κάτι που δεν συνηθίζει ο κ. Καντάφι.

Ο κ. Παπανδρέου από τη μεριά του έδωσε έμφαση στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, ενώ χάρισε στον Λίβυο ηγέτη μια φωτογραφία από το μακρινό 1987, όταν στην Ελούντα της Κρήτης ο Καντάφι και ο αείμνηστος Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Μιτεράν κάθονταν στο ίδιο τραπέζι, ύστερα από ειρηνευτική πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και το βομβαρδισμένο από τους Αμερικανούς σπίτι του Μοαμάρ Καντάφι, όπου το 1996 από αμερικανικά πυρά είχε χάσει την κόρη του. «Η δική σας χώρα είναι μια χώρα ειρήνης και συνεργασίας στη Μεσόγειο» επισήμανε με νόημα, απευθυνόμενος στον Ελληνα πρωθυπουργό.

Το ταξίδι που πραγματοποίησε χθες ο πρωθυπουργός στη Λιβύη είναι το πρώτο μιας σειράς επισκέψεων σε χώρες του εξωτερικού εντός του Ιουνίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει οριστικοποιηθεί εδώ και ημέρες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Παπανδρέου ετοιμάζει ήδη βαλίτσες για το επόμενο ταξίδι του, τέλη της εβδομάδας, στη μαγευτική Βιέννη.

Αμέσως μετά, στις 16 Ιουνίου, θα μεταβεί στη Μαδρίτη για να παραστεί στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στις 20 του τρέχοντος μηνός είναι προγραμματισμένο ακόμη ένα ταξίδι, αυτή τη φορά στη μακρινή Νέα Υόρκη, όπου θα συνεδριάσει η Σοσιαλιστική Διεθνής, της οποίας πρόεδρος είναι ο Ελληνας πρωθυπουργός. Τέλος, θεωρείται πολύ πιθανό να μεταβεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον γειτονικό Καναδά, στο πλαίσιο της συνόδου του G20, τουτέστιν των είκοσι ισχυρότερων χωρών του πλανήτη. Στο περιθώριο της συνόδου, οι ηγέτες των κρατών που κρατούν τα σκήπτρα της παγκόσμιας οικονομίας θα έχουν την ευκαιρία να δουν και τους αρχηγούς... λιγότερο ισχυρών κρατών, όπως η Ελλάδα.

Οπως προείπαμε, σήμερα ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται στην Τρίπολη της Αρκαδίας, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με την οικονομική και κοινωνική επιτροπή Αρκαδίας στο πνευματικό κέντρο του δήμου Τρίπολης και το απόγευμα θα επισκεφτεί το Λεβίδι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...