Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

61 άτομα πήγαν να αυτοκτονήσουν μέσω διαδικτύου..

Death of a surrealist soldierImage by funadium via Flickr
Τις αυτοκτονίες 61 ανθρώπων μέσω διαδικτύου, απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής το 2010, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Πρόκειται για 59 Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, ηλικίας από 13 μέχρι 67 ετών, xρήστες του ίντερνετ, οι οποίοι μέσω αυτού είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να δώσουν τέλος στη ζωή τους για διάφορους προσωπικούς λόγους.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας επισημαίνεται ότι πολύ σημαντικός ήταν ο ρόλος άλλων χρηστών του ίντερνετ από την Ελλάδα οι οποίοι ενημέρωναν την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα μηνύματα απόγνωσης που εντόπιζαν στο διαδίκτυο.

Για όλες τις περιπτώσεις κλήθηκαν ψυχολόγοι από το Χαμόγελο του Παιδιού και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Κλίμακα" οι οποίοι διερεύνησαν επιστημονικά τα μηνύματα που εντοπίζονταν στο ίντερνετ και κατά περίπτωση προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους επίδοξους αυτόχειρες και τις οικογένειές τους.

Επίσης, σχηματίστηκαν δικογραφίες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κάθε περίπτωση ξεχωριστά προκειμένου να εξασφαλιστούν εισαγγελικές παραγγελίες προς τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών ίντερνετ για την διευκόλυνση της έρευνας και τον έγκαιρο εντοπισμό των χρηστών που εκδήλωναν την επιθυμία να αυτοκτονήσουν.

Συνολικά από το 2006, όπως επισημαίνεται από την Ασφάλεια Αττικής, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει 141 αυτοκτονίες.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...