Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Νέα διακοπή στη δίκη των «Πυρήνων» λόγω τρίτου διορισμού συνηγόρων

Για τρίτη φορά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προχώρησε στο διορισμό νέων συνηγόρων για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Με την έναρξη της διαδικασίας, η δεύτερη ομάδα των διορισμένων συνηγόρων -η πλειοψηφία των οποίων εμφανίστηκαν στο δικαστήριο- δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται τους διορισμούς τους.
Κάποιοι εξ αυτών επικαλέστηκαν προβλήματα υγείας, κάποιοι ανειλημμένες υποχρεώσεις σε άλλα δικαστήρια, ενώ κάποιοι άλλοι έθεσαν ηθικά και δεοντολογικά ζητήματα, καθώς, όπως τόνισαν, δεν απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των κατηγορουμένων.
Δύο δικηγόροι κατέθεσαν στο δικαστήριο φαξ, που τους έστειλε συνήγορος των κατηγορουμένων, με το οποίο τους ενημερώνει ότι δεν έχει λυθεί η σχέση του με τον εντολέα του.
Στο δικαστήριο αναγνώστηκε βεβαίωση των φυλακών ότι οι κρατούμενοι - κατηγορούμενοι δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στο δικαστήριο, ενώ με επιστολή της η κατηγορουμένη Κωνσταντίνα Καρακατσάνη ζήτησε από το δικαστήριο να δώσει χρονικό περιθώριο, για να επικοινωνήσει με τους συνηγόρους της, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί να διοριστεί άλλος για να την εκπροσωπήσει.
Οι τρεις ελεύθεροι κατηγορούμενοι, Νίκος Βογιατζάκης, Ερρίκος Ράλλης και Μανόλης Γιόσπας, δήλωσαν ότι αποχωρούν από το δικαστήριο, τόνισαν ότι αρνούνται το διορισμό άλλων συνηγόρων, ενώ, όπως είπε ο Βογιατζάκης, «αρνούμαστε να δικαστούμε σε μία δίκη που δεν αναγνωρίζονται τα δικαιώματά μας». Ο Γιόσπας ζήτησε και πάλι από το δικαστήριο να εξετάσει εκ νέου τα αιτήματά τους για τις ταυτότητες και για τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών.
Η πρόεδρος διέταξε να σταλεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών το απόσπασμα των πρακτικών, σχετικά με τις αρνήσεις των δικηγόρων να αποδεχτούν τους διορισμούς τους.
Η μητέρα του κατηγορούμενου Παναγιώτη Μασούρα είπε στην πρόεδρο ότι ελπίζει το δικαστήριο να δείξει κατανόηση, ενώ ο σύζυγός της είπε ότι σε τηλεοπτική εκπομπή βουλευτής του ΛΑΟΣ προδίκασε την απόφαση του δικαστηρίου. Στην απάντηση της προέδρου ότι δεν ενδιαφέρει το δικαστήριο ο κ. Μασούρας απάντησε «δεν σας ενδιαφέρει που προδικάζει και σας υποκαθιστά ένας βουλευτής; Πιστεύω ότι δεν θα αφήσετε να σας αλλοιώσει κανένας παράγοντας».
Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για την Δευτέρα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...