Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Οι πολιτικοί, η τρόικα και το ΔΝΤ μονοπώλησαν τα καρναβάλια

Στο μεγαλύτερο καρναβάλι της Ελλάδας και το πιο φημισμένο διεθνώς, στο Πατρινό Καρναβάλι, οι καρναβαλιστές αψηφώντας τη βροχή ξεχύθηκαν στους δρόμους σ' ένα "ξέφρενο γλέντι" κι έγιναν μια παρέα με τους επισκέπτες της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αγκαλιά με τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί, ο Πάγκαλος να τρώει με "χρυσά κουτάλια" αλλά "μόνος του" και ο Παπακωνσταντίνου "φακίρης" να προσπαθεί να βγάλει τα χρήματα από το σακούλι. Δεν θα μπορούσε να λείπει το άρμα "τσίρκο η τρόικα" με τα τρία μέλη της Τόμσεν, Ντερούζ και Μαζούχ να προσπαθούν να δαμάσουν ...
θηρία.

Αίσθηση προκάλεσαν επίσης τα άρματα "Οικονομική Κροίσοι" για όσους επωφελήθηκαν από την κρίση και "σοσια-ληστές" που σατίριζε το κυβερνών κόμμα.

Η αυλαία του φετινού καρναβαλιού θα πέσει στις 9.00 το βράδυ με την τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί στον μόλο της Αγίου Νικολάου. Το καλλιτεχνικό μέρος της τελετής θα πλαισιώσει το ιταλικό σχήμα «Accademia Dei Remoti», όπου θα παρουσιάσει το φαντασμαγορικό σόου του «La Nascita Della Vita …», το οποίο περιλαμβάνει χορευτικά αλλά και ακροβατικά,. Το σόου θα έχει ως θέμα τη δημιουργία του κόσμου, ενώ θα συνοδεύεται από υποβλητική και ατμοσφαιρική μουσική. Η τελετή λήξης θα ολοκληρωθεί με την καύση του βασιλιά Καρνάβαλου στο λιμάνι και την ρίψη πυροτεχνημάτων.

Με μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια και πολλούς επισκέπτες, το καρναβάλι της Ξάνθης ξεχώρισε και φέτος παρά τη λιτή διοργάνωση. Τίτλος του καρναβαλιού "Διεθνής Νομισματική Τρέλλα" με πρωταγωνιστή ποιόν άλλο; το ΔΝΤ. Από τα άλλα γκρουπ "οι νοικοκυρές σε απόγνωση" γιατί το ΔΝΤ βάζει χέρι στο καλάθι τους και ο Πάγκαλος με την ταμπέλα "μαζί τα φάγαμε, χώρια πεινάμε".

Στο Βόλο επέλεξαν ως θέμα "το μνημόνιο" για να το κάψουν με το τέλος της παρέλασης, όπως συνηθίζεται με τον βασιλιά καρνάβαλο. Λιτές εκδηλώσεις με θέμα την οικονομική κρίση "για ένα χαμόγελο στους δημότες και τους επισκέπτες που δοκιμάζονται".

Το Μοσχάτο, που άλλες χρονιές πρωτοστατούσε στο κέφι και το γλέντι, φέτος δεν είχε άρματα λόγω λιτότητας. Είχε μόνο μεταμφιεσμένους σ' ένα μεγάλο πάρτι, ένα πανηγύρι για να διασκεδάσουν όσοι δεν ήθελαν να απομακρυνθούν από την Αθήνα, ξεχνώντας για λίγο τις δυσκολίες.

Οι μουσικές, ο ρυθμός και το γλέντι ήταν τα βασικά στοιχεία της μεγάλης παρέλαση των καρναβαλιστών στο ηλιόλουστο Ρέθυμνο και τον κεντρικό δρόμο της πόλης, τη λεωφόρο Κουντουριώτη.

Σαράντα δύο ομάδες, μαζί με τα 30 άρματα τους ξεκίνησαν στις δύο το μεσημέρι να διασχίζουν τη λεωφόρο περνώντας μπροστά από την κριτική επιτροπή για την επιλογή της καλύτερης ομάδα, του καλύτερου πληρώματος και άρματος. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με πάνω από 15 χιλιάδες καρναβαλιστές, κάθε ηλικίας, να δέχονται την προτροπή του Βασιλιά Καρνάβαλου, φέτος να τιμηθεί ο ΑΕΡΑΣ, και να στείλουν όλοι το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

"Το Καρναβάλι του Ρεθύμνου και της Κρήτης ολάκερης, μοιάζει με αστείρευτη πηγή ιδεών, μ' ένα παραμύθι με αρχή αλλά χωρίς τέλος, με μόνον εντυπωσιακούς επιλόγους που γράφονται με κέφι, που εμπλουτίζονται από την ολοζώντανη συμμετοχή χιλιάδων αθεράπευτων Καρναβαλιστών και σφραγίζονται από μια αέναη υπόσχεση που δίνουν συνήθως άνθρωποι αποφασισμένοι να ρουφήξουν τη ζωή: "Και του χρόνου…". Κι ο χρόνος κυλά κι οι εποχές του, οι μέρες και οι στιγμές του, κουβαλούν όλες το άρωμα αυτής της ξεγνοιασιάς, τη δροσερή γεύση της δημιουργίας, την πειραχτική διάθεση, τον καλοπροαίρετο ανταγωνισμό στην πρωτοτυπία των στολών, στην ποιότητα των αρμάτων, στην αψεγάδιαστη διοργάνωση…". Αυτά τόνισε στο μήνυμα του για το καρναβάλι ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης ο οποίος όλες αυτές τις μέρες διασκεδάζει μαζί με τις όμάδες του καρναβαλιού στα διάφορα δρώμενα της πόλης.-

Τέλος στη Θεσσαλονίκη έγινε πριν από λίγες μέρες το δεύτερο ποδηλατικό καρναβάλι στην πόλη με μεγάλη επιτυχία. Η παρέλαση έγινε με ποδήλατα για να περάσει και το μήνυμα της επιλογής του ως μέσου μεταφοράς ενώ θέμα του είχε: "Ψηφίστε Αλή Μπαμπά έχει μόνο 40 κλέφτες".

www.enimerwsi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...