Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Στον εισαγγελέα 18 επιθεωρητές εφοριών για διαγραφές προστίμων

Δεκαοκτώ πρώην και νυν επιθεωρητές ΔΟΥ καλούνται στον εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο να ασκηθούν διώξεις εναντίον τους ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος του Δημοσίου και για ψευδή βεβαίωση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζονταν να διαγράφουν πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε εταιρείες και δήμους αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εταιρείες που φαίνεται ότι έχουν επωφεληθεί είναι συνολικά 25, μεταξύ των οποίων οκτώ νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, δηλαδή δήμοι και κοινότητες. Την Δευτέρα κλήθηκε και κατέθεσε στον εισαγγελέα η πρώτη ύποπτη για την υπόθεση, η οποία ωστόσο ρίχνει το μπαλάκι στους ανωτέρους της, λέγοντας ότι δεχόταν πιέσεις.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι τα πρόστιμα παραμένουν βεβαιωμένα και απλώς δεν έχουν εισπραχθεί και όχι ότι έχουν διαγραφεί, οπότε επισήμανε ότι αρκεί μια άνωθεν εντολή για να γίνει αυτό. Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, που κάποιοι ισχυρίζονται ότι η ζημιά για το Δημόσιο μπορεί να αγγίζει και το ένα δισεκατομμύριο.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...