Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Καστοριά: Παρέλαση με διαμαρτυρίες

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου. Στην Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νότια Παραλία έλαβε χώρα η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Ο πολύ καλός καιρός βοήθησε να βρεθεί πλήθος κόσμου στο χώρο της παρέλασης.

Στον ίδιο χώρο απέναντι από την εξέδρα των επισήμων αλλά και στο σιντριβάνι υπήρχαν μαθητές , γονείς και κάτοικοι των σχολείων που καταργούνται ή συγχωνεύονται.

Η διαμαρτυρία έγινε ειρηνικά με πανό και συνθήματα υπέρ της διατήρησης των σχολείων. ‘Ήταν εκεί τα δημοτικά της Πενταβρύσου των Αμπελοκήπων και του Γυμνάσιο του Γάβρου.

Η συντονιστική επιτροπή αγώνα του 6/θ Δ/Σ Πενταβρύσου-Τσάκωνης μοίραζε και φυλλάδια στους περαστικούς το οποιο άφηνε αιχμές κατα του Προέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο νομό Καστοριάς κ.Πετσάλνικο.Τέλος τόνιζε οτι είναι το μοναδικό 6/θ περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο σε όλη την Ελλάδα που κλείνει χωρίς την συναίνεση του , αναιτιολόγητα και προκλητικά.

Μετά την λήξη της παρέλασης ο κόσμος κατευθύνθηκε μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς όπου και συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα.
Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη αλλά διακριτική. Υπήρχαν άνδρες της ΟΠΚΕ κοντά στην εξέδρα , μια διμοιρία αστυνομικών κρυμμένη στο δρόμο πίσω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας έτοιμη να επέμβει αν χρειαστεί και πολλοί αστυνομικοί με πολιτικά πίσω και απέναντι από την εξέδρα των επισήμων αλλά και κοντά στους διαδηλωτές.

Ωστόσο όπως ήταν αναμενόμενο και όπως είχαν διαμηνύσει οι υπεύθυνοι των συλλόγων η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού ο κ. Αντώνης Μαρκόπουλος.

















http://mpetskas.blogspot.com/2011/03/blog-post_2697.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...