Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Και καλόγριες έβγαλαν καταθέσεις στο εξωτερικό!

Pootjebadende nonnen op het strand / wading nunsImage by Nationaal Archief via FlickrΤο μοναστήρι να 'ν' καλά! Την αποκάλυψη-βόμβα ότι ακόμη και καλόγριες έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό έκανε χθες ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδης.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έκανε λόγο για ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων, από πάμπλουτους μέχρι καλόγριες, που μετέφεραν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, προσθέτοντας με αρκετή δόση πικρίας: «Ολοι μαζί τα... φύγαμε».
Εξάλλου, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι «οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι», την ίδια ώρα που στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης ξεκινούσε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, το οποίο βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των κομμάτων.
«Η μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό είναι ένα πολύ σπουδαίο ζήτημα. Είναι γνωστή σε όλους η ρήση ''όλοι μαζί τα φάγαμε''. Εγώ δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι. Μπορώ όμως να σας πω με πολύ μεγάλη πικρία ότι ''όλοι μαζί τα φύγαμε''.
Ως πολίτης αυτής της χώρας με διακατέχει πολύ μεγάλη θλίψη όταν βλέπω το είδος, το φάσμα, τον αριθμό, το πλήθος των ανθρώπων που έσπευσαν να πάρουν τα λεφτά τους και να τα πάνε στο εξωτερικό. Από πάμπλουτους μέχρι καλόγριες. Γι' αυτό σας λέω ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολούδης.
Επιπλέον ο πρόεδρος της Αρχής, απαντώντας σε βροχή ερωτήσεων για τους ελέγχους που έχει κάνει σε πολιτικά πρόσωπα από το 2010, θέλησε «να πει τη δική του -κατά τον ίδιο- αλήθεια για όσους ανερυθρίαστα πετούν λίθους στην πολιτική»: «Σας διαβεβαιώνω», ενημέρωσε τους βουλευτές, «ότι τεκμηριωμένα το τελικό συμπέρασμα που έβγαλα ελέγχοντας έναν μεγάλο αριθμό πολιτικών είναι ότι οι πολιτικοί δεν είναι η περισσότερο διεφθαρμένη κοινωνική ομάδα στη χώρα».
Καταφύγια παρανόμων
Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι για τον βουλευτή υπάρχει η αναστροφή του βάρους της απόδειξης των πηγών των χρημάτων του, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για άλλες ομάδες που δεν δίνουν λόγο πουθενά, με αποτέλεσμα -όπως είπε- μαζί με τις offshore «να είναι τα καταφύγια παρανόμων».
«Ο δημόσιος βίος πρέπει να καθαριστεί από τις υπόνοιες των πολιτών στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Καστανίδης, ο οποίος κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν το νομοσχέδιο, προκειμένου να καταγραφεί ως συνολική πρωτοβουλία της Βουλής, προσθέτοντας πως «πρέπει να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες για τους λίγους πολιτικούς που καταπατούν τον όρκο τους, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών είναι έντιμη».
Υπέρ τάσσονται ΝΔ, ΛΑΟΣ, «παρών» ψηφίζει το ΚΚΕ, επιφυλάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Λ. Γαλανός/ethnos.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...