Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

«Καμπάνες» για προϊόντα-«μαϊμού» στη συναυλία των Red Hot Chili Peppers

Σε δέσμευση και καταστροφή προϊόντων παραεμπορίου, καθώς και επιβολή κυρώσεων για φορολογικές (δια της παραπομπής στις αρμόδιες ΔΟΥ) και αγορανομικές παραβάσεις, προχώρησαν το βράδυ της Τρίτης ελεγκτές της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης, υπό την επίβλεψη των γενικών γραμματέων Εμπορίου και Καταναλωτή, στο ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια της συναυλίας των Red Hot Chili Peppers.

Τα προϊόντα (είδη ρουχισμού, καπέλα, φωσφορούχοι ράβδοι, σημαίες κλπ) εντοπίσθηκαν σε προγραμματισμένο έλεγχο στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου. Οι διακινητές τους δεν κατείχαν άδειες μικροπωλητή, δεν διέθεταν ταμειακές μηχανές και φορολογικά παραστατικά αγοράς.

Ο έλεγχος συνεχίστηκε και στα κυλικεία που λειτουργούν στο εσωτερικό του ΟΑΚΑ, όπου διαπιστώθηκε ότι δύο από αυτά δεν εξέδιδαν αποδείξεις λιανικής, ενώ διέθεταν ταμειακή μηχανή και ότι σε ένα άλλο δεν υπήρχε τιμοκατάλογος, προκειμένου οι καταναλωτές να ενημερώνονται για τις τιμές των πωλούμενων προϊόντων.

Συνολικά συντάχθηκαν πέντε πρωτόκολλα κατάσχεσης και τέσσερις εκθέσεις ελέγχου για μη έκδοση αποδείξεων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ για την επιβολή των προστίμων που προβλέπει η Φορολογική Νομοθεσία.

Επίσης, επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα αξίας 1.500 ευρώ για έλλειψη τιμοκαταλόγων και παράβαση του νόμου για το υπαίθριο εμπόριο.

Σε άλλον έλεγχο για προϊόντα παραεμπορίου, επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ το καθένα, για διάθεση απομιμητικών προϊόντων σε κεντρικά σημεία πώλησης της πρωτεύουσας.

Μετά τους ελέγχους, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ξεκαθαρίσαμε εξαρχής ότι με την πολιτική μας θα στηρίξουμε τον Έλληνα έμπορο, που μοχθεί υπό συνθήκες κρίσεως, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αμείωτοι, στο πλαίσιο της πολιτικής που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, μέχρις ότου το παραεμπόριο πάψει να αποτελεί τροχοπέδη στη λειτουργία της αγοράς. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και οφείλουν όλοι να το λάβουν υπόψη τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...