Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Εφετείο Πειραιά: Αν ο Καρούζος είναι ελεύθερος είναι εξαιρετικά πιθανό να διαπράξει νέα εγκλήματα

Από τις 14 Οκτωβρίου του 2012 φυγοδικεί ο επιχειρηματίας Ιωάννης Καρούζος καθώς με απόφαση του Τριμμελούς Εφετείου Πειραιά είχε καταδικαστεί ερήμην σε κάθειρξη 8 ετών χωρίς αναστολή.

Σύμφωνα με την απόφαση την οποία κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου ο λόγος της καταδίκης είναι η ανακριβής απόδοση ΦΠΑ,κατά συρροή. Και όπως τονίζεται στην απόφαση παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος είχε κλητευθεί νόμιμα δεν προσήλθε στην ακροαματική διαδικασία.

Ετσι,το Δικαστήριο αποφάσισε να του επιβληθεί συνολική εκτιτέα ποινή οκτώ ετών, αποτελούμενη από την ποινή καθείρξεως των έξι ετών ως ποινή βάσης επαυξημένη κατά δύο έτη από τη συντρέχουσα ποινή κάθειρξης των πέντε ετών.

Του επέβαλε επίσης αποστέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων επί 3έτη.

Μετά από πρόταση της Εισαγγελέως αποφασίστηκε ότι η ενδεχόμενη έφεση στην ποινή δεν θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα καθώς «συνεκτιμώντας τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορουμένου με τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεών του, κρίνει ότι αν εκείνος (κατηγορούμενος) αφεθεί ελεύθερος, με τη χορήγηση αναστέλλουσας δύναμης στην έφεσή του είναι πολύ πιθανόν να διαπράξει και νέα εγκλήματα.»

Σημειώνεται ότι η επισήμανση στη δικαστική απόφαση καθιστά εξαιρετικά σοβαρή την αδράνεις των διωκτικών αρχών που επί 11 μήνες έχουν επιτρέψει στον κ. Καρούζο να κυκλοφορεί ελέυθερος στο κέντρο των Αθηνών.

Να επισημανθεί ότι σύμφωνα με την ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο επιχειρηματίας διαμένει σε πολυτελή σουίτα ξενοδοχείου των Αθηνών.








Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...