Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Αποκαλύψεις στη δίκη Παλαιοκώστα

Οι λεπτομέρειες της κινηματογραφικής απόδρασης του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού τον Φεβρουάριο του 2009 ξεδιπλώνονται στην δίκη που ξεκίνησε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μέσα από τις καταθέσεις των μαρτύρων που έζησαν τη δεύτερη πιο εντυπωσιακή διαφυγή κρατουμένων. Η πρώτη είχε τους ίδιους πρωταγωνιστές κι έγινε πάλι με ελικόπτερο τρία χρόνια νωρίτερα. Ο πιλότος του ελικοπτέρου που οδήγησε στην ελευθερία τους δυο κρατούμενους εξιστορεί πως άρχισαν όλα.

«Είχα ενημερωθεί ότι θα παραλάβω από την Ιτέα μια γυναίκα και δυο παιδιά. Τελικά επιβιβάστηκαν η γυναίκα κι ένας ακόμα άνδρας. Ο προορισμός μας ήταν το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Όταν πετούσαμε πάνω από τα Λιόσια, η γυναίκα μου έβαλε ένα μαχαίρι στο λαιμό και μου είπε να κατευθυνθώ προς τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο άνδρας κρατούσε μια χειροβομβίδα».

Όταν το ελικόπτερο έφτασε πάνω από τις φυλακές, οι φύλακες θορυβήθηκαν καθώς ξύπνησαν οι μνήμες από όσα είχαν συμβεί τρία χρόνια νωρίτερα. «Όταν φτάσαμε επάνω από τις φυλακές, οι φρουροί άρχισαν να ρίχνουν προειδοποιητικά πυρά. Η γυναίκα μου ζήτησε να πλησιάσω το σημείο όπου βρισκόταν μια μπλε σακούλα. Εκεί έριξε ανεμόσκαλα και επιβιβάστηκαν ο Βασίλης Παλαιοκώστας, τον οποίο τον γνώρισα αμέσως και άλλος ένας κρατούμενος που τώρα βλέπω ότι ήταν ο Αλκέτ Ριζάι».

Στο εδώλιο κάθεται μόνο ο Αλκέτ Ριζάι, αφού ο Βασίλης Παλαιοκώστας παραμένει ασύλληπτος. Κρατά συνεχώς το χέρι της συντρόφου του, η οποία φέρεται να ήταν η ξανθιά γυναίκα που απείλησε τον πιλότο και τον οδήγησε πάνω από τις φυλακές. Μάλιστα την υπερασπίζεται κάνοντας ακόμα και ερωτήσεις σε μάρτυρες. Ο πιλότος δεν την αναγνωρίζει.

«Η γυναίκα που βλέπω στο εδώλιο δεν μοιάζει με εκείνη που ανέβηκε στο ελικόπτερο και με απείλησε με μαχαίρι. Εκείνη ήταν ξανθιά, πιο αδύνατη και γενικώς είχε άλλο σωματότυπο. Ούτε τη φωνή της αναγνωρίζω», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Την περιβόητη Σούλα, η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε ναυλώσει το ελικόπτερο ως Αλεξάντροβα, δεν αναγνώρισε ούτε ο σωφρονιστικός υπάλληλος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της απόδρασης. Μαζί τους κάθεται στο εδώλιο κι ένα ακόμα ζευγάρι που συνελήφθη μαζί τους στην έφοδο της αστυνομίας σε σπίτι στο Γραμματικό.

Την ώρα που στο ελικόπτερο επιβιβάστηκαν οι δυο κρατούμενοι, οι σφαίρες έπεφταν βροχή. «Τη στιγμή που αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε από τις φυλακές, κάποιες σφαίρες που έριχναν οι φρουροί χτύπησαν το ελικόπτερο. Ο Βασίλης Παλαιοκώστας ήταν εκείνος που μου υπέδειξε το σημείο όπου προσγειωθήκαμε. Από εκεί όλοι έφυγαν με διαφορετικά αυτοκίνητα».

Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριζάι επέλεξαν να αποδράσουν με τον ίδιο τρόπο για δεύτερη φορά την περίοδο που δικάζονταν για την πρώτη απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού το 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...